Ciolacu vrea prelungirea plafonării prețurilor alimentelor de bază pentru tot anul

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că susține amendamentul PSD, de luni, care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024.

“Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024! Este o măsură absolut justificată până când inflația va ajunge sub 5% la finele anului, conform datelor BNR”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

“Zilele viitoare venim și cu un mecanism îmbunătățit de plafonare a prețurilor la energie și gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populației, cât și economiei până în 2026”, a continuat Ciolacu.

Ministrul Agriculturii vorbise din ianuarie de continuarea plafonării prețului alimentelor de bază, el precizând că sunt produse care sunt consumate de 50% din români și sunt necesare pentru toate familiile cu venituri mici și medii.

Ministrul mai spunea atunci că vor fi luate în calcul toate produsele care sunt consumate în perioada sărbătorilor pascale.

Lasă un comentariu