Astăzi, 2 aprilie, Un nou protest la Târgu Mureș

Distribuie pe:

În fața Instituției Prefectului județului Mureș are loc astăzi, 2 aprilie, între orele 10-12, un nou protest. Acesta este organizat de reprezentanții salariaților angajați în funcția de Asistent personal din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Printre motivele invocate de protestatari se numără: eliminarea în mod discreționar și discriminatoriu a asistenților personali din grila de salarizare, familia ocupațională “sănătate și asistență socială” aprobat prin OUG 19/2024; gradațiile calculate greșit și astfel toți asistenții personali au același salariu, indiferent de vechime; neacordarea niciunui spor pentru stres sau risc, condiții grele de muncă. De asemenea, se solicită majorarea indemnizațiilor pentru persoanele cu grad de handicap și servicii sociale decente și reale în Târgu Mureș, dar și în județ (terapii decontate, centre de tip respiro, centre de zi, atenție la dezinstuționalizare).

Au confirmat participarea aproximativ 70 de persoane dintr-un total de 295 angajați ai Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, după cum ne-au declarat reprezentanții salariaților, CHIOREAN Mirela și TRIF Mihai. Aceștia au precizat și că, în afară de asistenții personali, este posibil să participe la protest și însoțitorii persoanelor cu dizabilități, motiv pentru care acesta va fi desfășurat în liniște.

“Adunarea publică se va desfășura cu respectarea Constituției României, a Legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, a Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, a OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, precum și cu respectarea altor acte normative incidente în materie”, se arată în Adresa emisă de Municipiul Târgu Mureș. (B.L.)

Lasă un comentariu