Religie și... literatură

Distribuie pe:

Duminică, 31 martie - Duminica a doua din Postul Mare, Catedrala “Învierea Domnului” din cartierul târgumureșean Tudor Vladimirescu a găzduit un eveniment cultural-religios deosebit. După Sfânta Liturghie, a avut loc lansarea cărții cu titlul “Păturica roz. Întemnițat în China comunistă”, scrisă de Marius Balo și apărută de curând la Editura Litera din București.

La finalul slujbei, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a rostit o scurtă omilie despre câteva teme ascetice și mistice din opera Sfântului Grigorie Palama privind lucrarea harului Duhului Sfânt în viața Bisericii și a creștinilor ce doresc să-L cunoască pe Dumnezeu printr-un efort spiritual continuu. În continuare, părintele consilier l-a prezentat pe teologul și scriitorul Marius Balo și a expus principalele teme ale cărții din perspectiva moralei creștine.

În continuare, autorul a povestit propria sa experiență carcerală injustă din China comunistă și a susținut o prelegere despre semnificația spirituală a suferinței și a nedreptății în contextul lumii de azi. La finalul evenimentului, părintele protopop Răzvan Șulea a mulțumit părintelui consilier Oliviu Botoi și domnului Marius Balo pentru cuvintele adresate credincioșilor prezenți.

Marius Balo (n. 31.01.1981) este teolog și scriitor, pasionat de limba și literatura engleză. A efectuat studii teologice la Cluj-Napoca și New York și a fost profesor în China, unde, sub o acuzație pe care el o consideră falsă, a stat în detenție. În închisoarea chineză a început să scrie proză, multe dintre paginile acelei perioade aflându-se la baza acestui roman, care constituie debutul său editorial. Romanul prezintă povestea unui profesor român care este arestat în China. Această carte autobiografică este o mărturie despre libertate, dragoste și speranță într-un univers kafkian. (foto -facebook.com/reintregirea/?locale=ro-RO)

Prof. Alina Bexa

Lasă un comentariu