Performanțe ale sportivilor mureșeni Judoka de la Dimas, învingători și în Ungaria!

Distribuie pe:

Judoka de la Dimas, antrenați în mod excepțional de Sensei Remus Dima, au obținut, în Ungaria, la cea de-a 37-a ediție a puternicului turneu “Cupa Budapesta”, rezultate de excepție. La competiție s-au aliniat anul acesta peste 1800 judoka, la patru categorii de vârstă distincte. Printre cele 190 de cluburi participante, din peste 20 de țări, au concurat și judoka de la Sport Club Dimas. Dintre cei nouă sportivi care s-au prezentat pe tatami, șapte dintre ei s-au luptat pentru medalii.

La U15 (sportivi de 13-14 ani), Cosmin Huza, câștigător al titlului de campion al României cu o săptămână înainte, a reușit să-și păstreze invincibilitatea în cadrul categoriei 50 kg, câștigând medalia de aur într-o categorie cu 45 de participanți. În urma unor meciuri spectaculoase și pline de suspans, Cosmin a surclasat 6 adversari, reușind să urce pe prima treaptă a podiumului. Tot la U15, feminin, Adelina Ciumaș, de șase ori campioană a României, s-a clasat pe locul 2 la categoria 36 kg, pierzând, dintr-o neatenție caracteristică încă acestei vârste fragede, o finală pe care a dominat-o categoric. La U15 feminin a mai luptat și Larisa Ferenczi, triplă campioană națională, care a reușit să cucerească medalia de bronz la categoria 48 kg, fiind însă cu un an mai mică decât principalele sale adversare.

Medalie de bronz a cucerit și Roberta Ghincea, prima ei medalie într-o competiție importantă, fapt care ar trebui să o ambiționeze și mai mult pe viitor, inclusiv la campionatele naționale. Bronzul Robertei a fost obținut la U13, 40 kg. Pe lângă cele patru medalii cucerite, sportivii de la Dimas au luptat - și, din păcate, au pierdut - pentru alte trei medalii de bronz, fiecare dintre ei clasându-se în final pe un foarte onorant loc 5. Aceștia au fost: Elisa Nistor la U18, 48 kg, Iannis Băltățanu la U18, +90 kg și Bogdan Săndulescu la U13, 38 kg. Lotul clubului a fost completat de sportivii Patrick Băltățanu și Cristian Manoliu, care însă nu au reușit să se apropie de podium. În urma acestor rezultate, Sport Club Dimas s-a clasificat pe un frumos loc 21, din 190 de cluburi participante din întreaga lume.

Reaminitim că în perioada 15-16 iunie, la Cluj-Napoca, vor avea loc Campionatele Balcanice de Judo pentru sportivii categoriei de vârstă U15, competiție la care au obținut calificarea și 3 dintre judoka de la Dimas, și anume Ciumaș Adelina, Huza Cosmin și Ferenczi Larisa.

Felicitări, Sensei Remus Dima! Felicitări sportivilor și mult succes în competițiile viitoare! (L.L.)

Lasă un comentariu