“Împreună pentru comunitate” Târgul Organizațiilor Neguvernamentale

Distribuie pe:

Asociația Divers, Fundația Comunitară Mureș, Fundația Transilvană Alpha și Asociația Mâini Unite, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Mureș și în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu Mureș, organizează Târgul Organizațiilor Neguvernamentale “Împreună pentru comunitate”. Evenimentul, aflat la cea de-a XXI-a ediție, cuprinde ateliere creative cu copii, pictură pe față, căutare de comori, baschet, măsurare tensiune, diverse expoziții, Quiz UE...

Anul trecut au participat la Târg 32 de ONG-uri, iar acum s-au înscris 28, au precizat inițiatorii.

Deschiderea are loc sâmbătă, 11 mai, de la ora 10.30, în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș, urmată de Cross Civic. De la 11.30 este programat Dansul seniorilor; ora 12 - Marșul Solidarității Civice; între orele 13 - 17: Festival ONG la Ceasul cu flori - Concerte Barbarossa Samba Group, Formația Happy Feet, Fehér Csaba, Boczog Botond - Flashmob-uri.

Târgul ONG dorește să ofere un cadru adecvat prin intermediul căruia organizațiile neguvernamentale din domenii foarte diferite de activitate să poată interacționa, o dată pe an, arătând comunității oferta de servicii sau alte tipuri de activități, dar și să atragă voluntari și 3,5% din impozitul pe venit al membrilor comunității.

În cadrul acestui important eveniment public și de imagine ale sectorului ONG mureșean, ieri, 9 mai, a fost inclusă și Cafeneaua Civică, având ca temă “Contribuția parteneriatelor locale, regionale, naționale și internaționale la dezvoltarea sferei civice, dar și a comunității mureșene”.

Trafic restricționat în centrul municipiului Târgu Mureș

Pentru siguranța participanților la Târgul ONG “Împreună pentru Comunitate!”, circulația se închide sâmbătă, 11 mai, între orele 10 și 18, în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș, în zona dintre Catedrala Mare și Str. Horea - McDonalds și Catedrala Mare. “Ne cerem scuze pentru orice inconvenient.

Vă așteptăm la eveniment, pentru cei care lucrează zilnic în beneficiul comunității în cadrul ONG-urilor, va conta mult!”, a precizat Koreck Maria, Președinte al Asociației Divers.

B.L.

Lasă un comentariu