DACĂ NE UITĂM LA PREOCUPĂRILE PE CARE LE AU MULȚI GUVERNANȚI ȘI UNII EDILI, RĂMÂI TRĂSNIT

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că România are o infrastructură deficitară, pe când mulți guvernanți și unii edili au alte preocupări, în loc să facă țara noastră “mai funcțională”.

“Vedeți dumneavoastră, care locuiți în București sau în jurul Bucureștiului, că deja o navetă de câțiva kilometri devine un calvar, fiindcă infrastructura nu face față. Dacă vorbim de infrastructură, pentru că, de exemplu, navetă, nu trebuie să ne gândim doar la autostrăzi, chit că ele sunt foarte importante și pentru transportul de mărfuri și pentru conexiunile de afaceri, dar sunt toate aspectele, deci transportul rutier, pe calea ferată, felul în care este dirijat transportul, transportul public este total deficitar și dacă ne uităm la preocupările pe care le au mulți guvernanți și chiar unii edili (...), rămâi trăsnit. Unii se ocupă de cu totul altceva decât este nevoie pentru a face România mai funcțională. Această decorelare între nevoia românilor și a mediului de afaceri și preocupările politicienilor trebuie corectată”, a spus șeful statului la ședința plenară a Coaliției pentru Dezvoltarea României.

El a afirmat că această corecție se poate face prin alegeri și a pledat pentru un posibil pact pentru dezvoltarea reală a infrastructurii.

“După ce am realizat acel pact pe apărare, a apărut în politică o pactomanie. Toți au vrut pact pe orice și nu am fost de acord fiindcă nu doresc să facem lucruri proformă, prea multe înțelegeri s-au semnat în România proforma, toate lucrurile au fost discutate, bune intenții au fost afișate, toată lumea a plecat liniștită acasă, doar că în practică mai urma ceva - implementarea, care de multe ori nu s-a făcut, ca să nu menționăm situațiile în care chiar dumneavoastră cu alți guvernanți, nu cu ăștia, ați semnat diferite înțelegeri care, pur și simplu, ulterior au fost ignorate sau nu au fost deloc puse în practică. Or, acest obicei de a face înțelegeri doar așa, că sună bine, și politicienii sunt foarte fericiți dacă mediul de afaceri le dă o diplomă de bună purtare și pe urmă să nu se întâmple nimic. Eu, între timp, vreau soluții care încep cu asumare, cu o înțelegere și se continuă cu o implementare”, a mai susținut Iohannis.

Lasă un comentariu