30 OCTOMBRIE, ZIUA PACIENTULUI CU ARSURI

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 829, din 11 octombrie 2019, a fost publicată Legea nr. 180/2019 pentru declararea zilei de 30 octombrie Ziua Pacientului cu Arsuri.

Potrivit actului normativ, Ziua Pacientului cu Arsuri poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri.

Autoritatea responsabilă de coordonarea activităților este Ministerul Sănătății.

Reamintim că proiectul de lege prin care ziua de 30 octombrie urma să fie dedicată pacienților cu arsuri a fost inițiat de Asociația “Colectiv GTG 3010”, formată din răniți și din rude ale celor decedați în urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul bucureștean Colectiv.

Inițiatorii și-au propus ca această zi să marcheze impactul emoțional asupra pacientului ars, impact deosebit de puternic pe o perioadă îndelungată de timp și care presupune o adâncă suferință și costuri însemnate.

Lasă un comentariu