RECORDUL MONDIAL STABILIT LA JO DE ECHIPAJUL FEMININ DE 8+1 AL ROMÂNIEI A FOST OMOLOGAT DE GUINNESS WORLD RECORDS

Distribuie pe:

Recordul mondial și olimpic stabilit de echipajul feminin de 8+1 al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost omologat de Guinness World Records. “Barca feminină de 8+1 a României a stabilit la JO de la Tokyo 2020 un nou record olimpic și mondial în această probă. Timpul stabilit în recalificările competiției, 5:52.99 minute, a fost omologat de Guinness World Records. Componența bărcii care în finala olimpică s-a clasat pe locul 6: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea”, a anunțat COSR. Sportivele din România au stabilit recordul în data de 28 iulie.

“CHIAR AM CITIT DIMINEAȚĂ, SĂ VĂD CU CINE JOACĂ ROMÂNIA, NU ȘTIAM”. GABRIEL TAMAȘ, DECLARAȚII SAVUROASE DESPRE NAȚIONALA LUI RĂDOI

România va disputa trei partide în luna septembrie, cu Islanda, cu Liechtenstein și cu Macedonia de Nord, toate contând pentru preliminariile Cupei Mondiale 2022. “Chiar am citit dimineață, că nu știam cu cine joacă. Vorbesc serios, nu vă mint. Am știut că vin la conferința de presă și am zis să văd repede cu cine joacă naționala, după aia mă întrebați și nu știam. Acum, dacă am aflat, să nu facem aceeași greșeală pe care am făcut-o cu Islanda, știți voi când. În mare parte, am citit numele jucătorilor convocați, nu știam jumătate din ei. Nu prea știu jucători de la noi din țară. Dacă îi remarcam, poate ziceam...”, a spus Gabriel Tamaș. Programul meciurilor din grupa în care mai evoluează Germania și Armenia: 2 septembrie: Islanda - ROMÂNIA, ora 21.45 - Laugardalsvollur (Reykjavik); 5 septembrie: ROMÂNIA - Liechtenstein, ora 21.45 - Arena Națională (București); 8 septembrie: Macedonia de Nord - ROMÂNIA, ora 21.45 - Tose Proeski Arena (Skopje).

ROMÂNIA A RATAT OPTIMILE LA EUROPENE

Naționala feminină de volei a României nu a reușit să se califice în optimile de finală ale Campionatului European, înregistrând, marți seara, la Cluj, cea de-a patra înfrângere consecutivă în cadrul grupei D a competiției, 1-3 cu Finlanda. Selecționata tricoloră, care în primele partide a fost învinsă de Turcia (3-1), Suedia (3-0) și de Olanda (3-1), a întâlnit, miercuri seara, în ultimul meci, de la ora 20.30, formația Ucrainei. În clasament, pe primul loc se află Turcia (5 victorii - 15 puncte), urmată de Olanda (3 victorii - 9 puncte), Ucraina (2 victorii - 6 puncte), Suedia (2 victorii - 5 puncte), Finlanda (1 victorie - 4 puncte), România (0 puncte).

TIRUL SPORTIV, PRIN OCHII CAMPIONILOR FLORIN URCAN ȘI HORAȚIU BONEA: “E UN SPORT DE SOCIALIZARE!”

Armele de vânătoare au pus stăpânire în acest weekend pe poligonul de tragere din Luduș, județul Mureș. Cei mai buni țintași la tir din România au poposit în localitatea mureșeană. Cei mai buni țintași la tir, cu arme de vânătoare, și-au pus în valoare calitățile. În a cincea etapă a campionatului național, trăgătorii de toate vârstele au poposit în poligonul din Luduș. Printre cei 37 de participanți s-au distins doi multipli campioni naționali: Florin Urcan, concurent care a deținut în trecut funcția de primar al localității mureșene, și Horațiu Bonea. Acesta este legitimat la unul dintre cele mai prestigioase cluburi din țară, CSA Steaua. “Este un sport de socializare, un sport de atenție, care implică foarte multă concentrare, seriozitate, având în vedere că totuși e o armă letală. Trei antrenamente pe săptămână, nu foarte multe cartușe, dar antrenament făcut așa, cu sudoare”, a spus Horațiu Bonea, de la CSA Steaua. “E o etapă premergătoare finalei naționale, care va avea loc în octombrie, tot aici, în Poligonul Opriș Tiberiu. Avem tineri de 16, 17 ani până la veterani de 75, 78 de ani. Familia tirului sportiv mondial adună peste 3 milioane de membri. Este o mișcare importantă care sperăm să ajungă și în România exact cum e în Ungaria. La un concurs participă 200 de trăgători. Sperăm ca, încet-încet, să-i ajungem din urmă și să devenim din ce în ce mai buni”, a spus Florin Urcan, de la CSTV Luduș.

REAL MADRID L-A OFERTAT PE MBAPPE! 160 DE MILIOANE PENTRU UN TRANSFER IMEDIAT. ANUNȚUL MOMENTULUI CARE ZGUDUIE LUMEA FOTBALULUI

Real Madrid ar putea să fie protagonista celui mai spectaculos transfer din această vară! Real Madrid încearcă de mai mulți ani să îl aducă pe Mbappe în capitala Spaniei, dar lucrurile ar putea să se concretizeze în această vară. Spaniolii au făcut o ofertă oficială de 160 de milioane de euro, pentru

a-l semna pe Mbappe imediat. Până în acest moment, PSG nu a avut nicio reacție, potrivit Goal Espana. Informația a fost confirmată pe contul de Twitter al lui Fabrizio Romano, celebrul jurnalist expert în mercato. Potrivit lui Romano, Mbappe a respins 3 oferte de la PSG, pentru a-și prelungi înțelegerea. Pentru moment, francezul va aștepta. Reacția categorică venită din Spania! “Nu înțeleg de ce Florentino Perez nu se află la Paris pentru a negocia transferul lui Mbappe! Nu am avut niciodată o problemă cu banii”. Real Madrid încearcă de mai mulți ani să îl cumpere pe Mbappe, iar acum întrebarea care stă pe buzele tuturor este de ce Florentino Perez nu se află în Franța pentru a negocia transferul cu PSG. “Pentru mine, ca fan, este un eșec dacă Mbappe nu vine la Real Madrid. Ar fi un eșec imens pentru Florentino Perez. Real Madrid este o superputere economică și nu a avut niciodată o problemă cu banii. Nu înțeleg de ce Florentino Perez nu se află la Paris pentru a negocia transferul lui Mbappe”, a spus jurnalistul spaniol, Roberto Gomez, pentru Radio MARCA.

JUCĂTOARELE DIN NAȚIONALA AFGANĂ DE FOTBAL AU FOST EVACUATE DIN AFGANISTAN: “AU FOST ÎN PERICOL”

Sindicatul FIFPro a anunțat, pe site-ul oficial, că jucătoarele din naționala afgană de fotbal au fost evacuate, marți, din Afganistan. FIFPro a mulțumit guvernului Australiei și comunității internaționale după evacuare. “Mulțumim pentru evacuarea unui număr mare de jucătoare de fotbal și sportive din Afganistan. Aceste tinere, atât ca sportive cât și ca activiste, au fost în pericol și, în numele colegelor sale din întreaga lume, mulțumim comunității internaționale pentru că le-a ajutat”, se menționează pe site-ul sindicatului. “Mai este mult de lucru pentru susținerea acestor tinere și îi cerem comunității internaționale să se asigure că ele vor primi tot ajutorul de care au nevoie. În plus, mai sunt multe sportive în pericol în Afganistan și ar trebui să se depună toate eforturile pentru a le susține”, a adăugat FIFPro. “Ultimele zile au fost extrem de stresante, dar acum am obținut o victorie importantă. Fotbalistele au fost puternice și curajoase în momente de criză și sperăm că vor avea o viață mai bună în afara Afganistanului”, a declarat Khalida Popal, fost căpitan al naționalei afgane. Jucătoarele au fost evacuate marți de la Kabul, cu un avion care a transportat peste 75 de persoane. Săptămâna trecută, FIFA și sindicatul FIFPro au trimis mesaje mai multor guverne, cerând ajutorul acestora pentru evacuarea jucătoarelor de fotbal din Afganistan.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu