NOI TESTE PENTRU DEPISTAREA AUTISMULUI LA COPII

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Universitatea Warwick, citați de descopera.ro, au dezvoltat două teste, unul de urină și celălalt de sânge, care pot depista autismul la copii.

„În cadrul studiului nostru, am prelevat mostre de sânge și urină de la 38 de copii cu autism și de la 31 de copii fără această condiție, care constituiau grupul de control. Folosind un algoritm creat cu ajutorul inteligenței artificiale, am constatat diferențele dintre cele două grupuri.

Cele două teste, de urină și de sânge, au la bază legăturile descoperite anterior între afectarea proteinelor din plasma sângelui și autism, ceea ce duce la diagnosticarea timpurile a condiției.

Cercetarea noastră confirmă, printre altele, legătura dintre anumite mutații în transportatorii de aminoacizi și autism, iar prin mai multe teste ne putem da seama de profilurile specifice ale plasmei și urinii sau de amprentele compușilor cu modificări dăunătoare.

Având în vedere că încă nu se înțeleg cauzele apariției autismului, abordarea care indică biomarkerii acesteia este esențială, iar noul proiect, deși mic ca eșantion de persoane, este un pas esențial în direcția diagnosticării timpurii a autismului și a determinării mecanismelor care stau la baza apariției acestuia", afirmă cercetătorii americani.

Lasă un comentariu