ALIMENTE CANCERIGENE PE CARE LE CONSUMĂM ZILNIC

Distribuie pe:

Afumăturile și mezelurile - “Carnea procesată, consumată cu regularitate și în cantități mari, crește riscul de cancer, din cauza conținutului de nitrați”, a declarat Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit studiilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subțiri din șuncă) crește riscul de cancer colorectal cu 18%.

Carnea roșie - cercetătorii raportează asocierea dintre consumul de carne roșie și procesată ca factor de risc comun pentru toate cauzele de mortalitate, dar în special pentru cancer. Carnea considerată cu potențial cancerigen ar fi carnea de porc, de vacă, de gâscă, de rață și de vânat, de miel, de oaie, untură, untul, slănina, costița și mezelurile (toate). Potrivit studiilor, 1/2 kg carne friptă la grătar dezvoltă tot atâta benzpiren cât 600 de țigări fumate.

Zahărul - Studiile arată că zahărul este principalul element care hrănește tumorile, făcându-le să crească și să se răspândească într-un ritm alert. Metabolismul tumorilor maligne este dependent de consumul de glucoză.

Laptele de vacă - Potrivit unor studii recente, laptele de vacă și produsele lactate din lapte de vacă cresc numărul cancerelor de prostată, atunci când sunt consumate zilnic și în cantitate mare, deoarece laptele de vacă creează un mediu propice de dezvoltare a celulelor canceroase, prin aciditatea pe care o produc în organism. Nu același lucru se poate spune despre laptele de capră, care este alcalin.

Sucurile acidulate - O echipă de cercetători din Franța a studiat legătura dintre băuturile acidulate și riscul de cancer. “Am constatat că sporirea consumului de băuturi îndulcite a fost asociată pozitiv cu riscul de cancer în general și cu cel mamar”, au notat autorii cercetării.

Dulciurile coapte și cartofii prăjiți - Dulciuri coapte pentru că au în componență acrilamidă, o substanță care poate induce cancer. Ea apare în diverse produse alimentare, în special prin prepararea termică (reacția Maillard). Temperaturile mari sunt responsabile de cele mai multe ori de formarea acrilamidei, în cartofii prăjiți, exemplul cel mai des întâlnit. Alte produse alimentare în care găsim această otravă sunt nucile, migdalele și semințele prăjite, floricele de porumb, pizza, unt de arahide.

Specialiștii ne spun că atunci când dorim să prăjim cartofi să ne aducem aminte că în contact cu uleiul încins, cartoful se transformă într-un aliment cancerigen.

Peștele de cultură - poate conține niveluri ridicate de toxine și prezintă un mare risc al declanșării cancerului. Acest aliment este infestat cu diverse produse chimice, pesticide și antibiotice. Deși face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piață este, în general, cel de cultură, care este hrănit artificial, și mulți pești de cultură sunt crescuți într-un bazin de tipul unei căzi, iar pe fundul apei este plin de reziduuri. La fel de toxic este și pangasiusul.

Carbohidrații - Făina albă rafinată și toate produsele alimentare care au la bază acest ingredient sunt extrem de periculoase pentru sănătate. Un studiu din revista Cancer Epidemiology arată că prin consumul sporit de carbohidrați prelucrați, riscul de cancer sporește cu 220%. Pâinea albă, cartofii, orezul și covrigii sunt alimente din care a fost eliminată fibra, produse rafinate, cu un indice glicemic crescut, asociați cu apariția cancerului pulmonar. (sursa -viva.ro)

 

 

Lasă un comentariu