Vasile Dobrescu, profesor emerit al UPM


Categorie: Social
|
16-11-2013
Nr: 225
|
Autor: (A.I.)
|
Universitatea "Petru Maior�, Departamentul de Istorie si Relatii Internationale, a organizat vineri, 15 noiembrie, o intalnire de omagiere a cunoscutului si apreciatului istoric muresean, prof. univ. Vasile Dobrescu. Cu aceasta ocazie, cadrului universitar i s-a decernat distinctia de profesor emerit al UPM, la implinirea frumoasei varste de 70 de ani. La eveniment, pe langa prietenii si apropiatii domniei sale, au participat invitati de seama: prefectul judetului Mures, Corneliu Grosu, presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, rectorul UPM, Calin Enachescu, prorectorul UPM, Cornel Simirean, scriitorul, poetul si jurnalistul Lazar Ladariu, vicepresedintele PNTCD, drd. Marius Ichim, si multi alti invitati deosebiti. Asa cum ne-a obisnuit si pana acum, sarbatoritul a multumit cu modestie celor prezenti, atat pentru faptul ca au venit la festivitate, cat si pentru cuvintele bune avute la adresa sa. "Ma bucur ca participati la aceasta festivitate oficiala din partea UPM. Faptul ca ati sosit aici pentru a fi integrati in spiritul academic dovedeste apropierea de universitatea noastra, in primul rand, si afinitatile pe care le aveti fata de persoana mea�, a declarat cu modestie prof. univ. Vasile Dobrescu.

Invitati de marca prezenti la eveniment

"Oferim astazi expresia cea mai inalta a recuno stintei noastre d-lui prof. Vasile Dobrescu. Ne-am intalnit acum la un moment memorabil din viata institutiei noastre, semn al recunoasterii unei bogate activitati didactice a profesorului, la varsta de 70 de ani. UPM este onorata sa-i acorde distinctia de profesor emerit. Prin aceasta distinctie, credem ca universitatea noastra are ocazia sa-i aduca un omagiu binemeritat si de a recunoaste o personalitate de exceptie a culturii si invatamantului muresean�, a declarat rectorul UPM, Calin Enachescu Prefectul Corneliu Grosu a tinut sa-l felicite atat in numele institutiei pe care o reprezinta, cat si ca prieten si coleg al profesorului Dobrescu. "Daca vorbesti despre un istoric nu poti decat sa faci apel la cateva repere istorice. Cariera mea de dascal universitar a inceput printr-o intalnire cu prof. univ. Vasile Dobrescu. Am cautat repere, autori, completare la ceea ce stiam deja. Primul nume pe care l-am gasit a fost cel al lui Vasile Dobrescu, cel mai aproape de perfectiunea pe care o cautam. De atunci ne leaga o prietenie deosebita, reperul perfectionarii mele ca si dascal universitar�, a declarat vizibil emotionat Grosu. Ciprian Dobre, presedintele CJ Mures, si-a exprimat si el admiratia si respectul pentru activitatea prof. univ. Vasile Dobrescu, pentru tot ce a facut pentru cei din jurul sau. "Am venit antrenat de gandul, de stima si respectul care vi-l port de multi ani incoace. Am venit manat de admiratia pe care o am fata de cariera voastra universitara si miscat de gandul pe care l-au avut colegii si prietenii dumneavoastra de a va cinsti activitatea universitara. Pentru noi cei mai tineri, constituiti un reper in ceea ce priveste rigurozitatea si comportamentul universitar.�, a elogiat Dobre. La randul sau jurnalistul Lazar Ladariu, a tinut sa-l elogieze pe cunoscutul istoric profesor universitar. "Prof. univ. Vasile Dobrescu si-a facut cu prisosinta, de la tribuna Senatului, datoria de roman iubitor de neam. Vasile Dobrescu a dovedit cu totul ca de astfel de intelectuali e mare nevoie in zilele noastre. Vrednic luptator pentru binele neamului romanesc in frumoasa noastraTransilvania. Vasile Dobrescu se prezinta la bilant cu un nume de prestigiu in cultura romaneasca. El dovedeste cu prisosinta ca cultura inseamna valoare. La multi ani prietene!�, a declarat Ladariu.

Volum in cinstea profesorului

Colegii din cadrul Departamentului de Istorie si Relatii Internationale din cadrul UPM, au lansat cu aceasta ocazie si un volum de studii ale unor autor straini si romani intitulat "In honorem Vasile Dobrescu: Societate si cultura in epoca moderna�.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval