CS Olimpic Târgu-Mureş, noua campioană a României la junioare III !

Distribuie pe:

Echipa feminină de handbal, junioare III, de la CS Olimpic Târgu-Mureş a cucerit titlul de campioană a României, ediţia 2014-2015, în urma victoriei de duminică, 14 iunie, obţinute în compania formaţiei ACS United Galaţi cu scorul de 24-22, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureş.

Începutul a fost puţin greu, gălăţencele conducând după 7 minute cu 4-1. Ambiţia şi dorinţa de câştigarea titlului naţional care le lipsea din vitrina cu trofee, a făcut ca olimpicele târgumureşene să revină în joc şi să preia conducerea după 5 minute, scor 6-5. De aici şi până la final elevele antrenorilor Mihaela şi Claudiu Evi au condus partida. La pauză, târgumureşencele au intrat la vestiar cu avantaj de două goluri, scor 11-9. Susţinute frenetic din tribune de o inimoasă galerie, handbalistele de la CS Olimpic şi-au mărit avantajul la 5 goluri, când mai erau 10 minute din meci, scor 20-15. Pe un fond de relaxare a mureşencelor, echipa adversă s-a apropiat la două goluri, 22-20, înainte cu 5 minute de final. Tensiunea de pe banca de rezerve, dar şi atmosfera din sală, le-a încurajat pe fetele de pe malul Mureşului, acestea mai punctând de două ori, 24-20. Cu spectatorii în picioare, s-a intrat în ultimele două minute de foc, în care ACS United Galaţi a mai înscris de două ori, însă insuficient pentru a împiedica echipa CS Olimpic în obţinerea titlului naţional. Scor final, CS Olimpic Târgu-Mureş - ACS United Galaţi 24-22!

Lotul formaţiei CS Olimpic Târgu-Mureş în meciul din finala mare cu ACS United Galaţi a fost următorul: Ilieş Andreea, Grama Bianca, Lăcătuş Carla, Bărăbaş Monica (12), Curta Anne-Marie (3), Tîrşoagă Andrea (1), Voica Aura, Moldovan Ioana, Ormenişan Alisa, Ugran Ioana, Zsigmond Krista (1), Ghemeş Carina (2), Vereş Filep Boglarka Orsolya (5), Rizoli Dana, Ola Maria şi Toth Krisztina. Felicitări fetelor!

Tot duminică în finala mică, locurile 3-4, echipa Col. Energetic Rm.Vâlcea a învins formaţia CSŞ 2 Bucureşti cu 34-23 şi s-a clasat pe locul 3. Într-un cadru foarte bine organizat a urmat festivitatea de premiere. Au fost acordate menţiuni speciale pentru echipa turneului, goalgeter, cea mai bună apărătoare şi cea mai bună jucătoare. Astfel, echipa turneului a fost alcătuită din jucătoarele: portar - Andreea Chetraru (CSŞ Călăraşi), inter stânga - Monica Bărăbaş (CS Olimpic Târgu-Mureş), coordonator de joc - Andreea Popa (CSŞ 2 Bucureşti), inter dreapta - Mădălina Ancuţa (Col.Energetic Rm.Vâlcea), extrema stânga - Marina Ilie (HC Activ CSO Plopeni), extrema dreapta - Adelina David (ACS United Galaţi), pivot - Raluca Tănasă (ACS United Galaţi). Titlul de goalgeter a revenit jucătoarei Andreea Popa (CSŞ 2 Bucureşti) cu un total de 81 de goluri. Titlul de cea mai bună apărătoare a fost înmânat jucătoarei Mădălina Ancuţa (Col.Energetic Rm.Vâlcea), iar titlul de cea mai bună jucătoare a fost acordat jucătoarei Andreea Popa (CSŞ 2 Bucureşti).

Lasă un comentariu