DOMNULE PONTA , ASCULTA CLOPOTELEDE ALARMA ALE ARDEALULUISI APARA INTERESULNATIONAL ROMANESC!

Distribuie pe:

Cam prea multe au fost, sunt si, probabil, vor mai fi, din pacate, cedarile paguboase, rusinoase, lovind in demnitatea romaneasca, ale domnului premier Ponta, sub presiune continua si la penibila comanda udemerista! O serie de compromisuri, conform unor scenarii si diversiuni, care, de la o vreme, se tin lant, in fata struto-camilei UDMR, pe care singur domnul Ponta a adus-o la guvernare, in pofida unor proteste indreptatite ale romanilor, romani care nu au fost nici macar o singura data intrebati daca ei sunt de acord cu aducerea UDMR in fruntea bucatelor, in acest regretabil bazar al compromisurilor, totul facandu-se, abuziv, fara voia, fara asentimentul lor, al majoritatii covarsitoare, 89%, in aceasta tara. De fiecare data, domnul Ponta, sub dictatura minoritatii, a sfidat opinia romanilor, uitand, cu desavarsire, ca acest popor roman trebuie sa fie aici, in Romania, singurul acasa stapan, nu cate un individ imburcat de soarta, pentru scurt timp, pe fusteii scarii intamplatoare a vietii si a lumii.

Neamul acesta romanesc, tolerant si bun, iarta mereu, de cand se stie el, dar nu uita. Nu uita, mai ales Golgota Transilvaniei dintr-o involburata vreme, intr-un recurs la memorie si la istorie, dar nici promisiunile mai-marilor zilei, care, in cei aproape 25 de ani postdecembristi, in nici 24 de ore, isi incalca, grobian, cuvantul dat, adoptand blamabila politica a giruetei politice, dand cu tifla celor care, in cabina de vot, au optat sa-i inalte in functie si demnitati, asteptand din partea lor acea necesara redesteptare a demnitatii nationale. N-au uitat romanii acele promisiuni ale domnilor Victor Ponta si Crin Antonescu, aflati in acel tandem politic al USL (Uniunea Social-Liberala), dinainte de alegerile parlamentare din anul 2012. Atunci, jucand cartea fatarniciei politice romanesti, pe cai mari aflati, ei promiteau romanilor, ferm, marea cu sarea, ca nu vor bate, niciodata, palma cu UDMR, ca, imediat, chiar a doua zi, daca vor fi victoriosi in alegeri, vor da de pamant cu acea stupida hotarare de guvern, privind infiintarea universitatii maghiare, separate, la UMF Targu-Mures. Despre autonomie nici sa nu auda. Asa ceva pe aceste meleaguri nici nu se discuta! Functii prin guvern si ministere pentru udemeristi, insi care dau cu tarnacopul la temelia Statului Roman, national si unitar, insi calarind caii morti ai unei visate autonomii teritoriale, cu infirmitati ale gandirii, care falsifica istoria Ardealului, dorind o noua "Insula a Serpilor� in inima Romaniei? Nici vorba! Romanii nu uita nici promisiunile domnului Ponta la acea mare adunare populara, din 20 martie 2010, de la Toplita Romana, cu participarea catorva mii de romani, cu prilejul largirii Forumului Civic al Romanilor din Harghita, Covasna si Mures, unde, de la tribuna, domnul Ponta se lauda ca strabunicul lui, a luptat, cu arma in mana, in Primul Razboi Mondial, pentru drepturile romanesti ale Ardealului, pentru Marea Unirea de la 1 Decembrie 1918 si faurirea Romaniei Mari. Fara UDMR! � a clamat el. Ce odata a fost castigat cu sange, aici, in Ardeal, nu se negociaza cu cerneala, dorea el sa spuna celor prezenti. Iar romanii au crezut in cuvantul lui, mai ales ca promitea ca, el si PSD, sohan nu vor da mana, in niciun fel, cu UDMR, nicidecum sa guverneze vreodata impreuna!

Iar timpul a trecut. Cum trece si viata noastra. Sa ne amintim doar ce facea domnul Ponta in chiar seara anuntarii alegerilor parlamentare din iarna anului 2012, cand USL inregistra o victorie spectaculoasa, cu peste 63% din voturile romanilor. Aflat la Gorj, domnul Ponta, iesit pe toate posturile de televiziune, in loc sa multumeasca romanilor, pentru ca ei au fost cei care l-au dus la asemenea rezultat nesperat, prin stampila pusa pe USL in cabina de vot, in loc sa aiba grija de "iarba verde de acasa�, cum se spune, a acestui neam, anunta, imprudent si sfidator, ca primul lucru pe care l-a facut a fost acela ca l-a sunat pe Kelemen Hunor, presedintele struto-camilei UDMR, nici uniune culturala, nici partid inregistrat conform Legii Partidelor Politice, si l-a invitat pe acest dusman al integritatii teritoriale a Romaniei si al articolului 1 ("Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil�) si 13 ("In Romania, limba oficiala este limba romana�), la guvernare. Uluiala! Gest necugetat, cazand precum o lovitura de trasnet peste vointa si asteptarile romanilor care au votat USL. A renuntat la gandul lui otravit, o incalcare flagranta a promisiunilor facute, o tradare nepermisa, doar la presiunea si protestele romanilor ardeleni, precum si la semnalele critice ale unei parti a presei din Romania.

Atunci, romanii, mai ales cei ardeleni, au realizat ca ceva nu-i bine cu domnul Ponta. Ca, in aceasta cabala a tradarilor neamului, se mai urzesc si alte planuri ticaloase, dupa scenarii rocambolesti de culise, bine puse la cale de UDMR, adevarate bombe cu explozie intarziata. Romanii mureseni isi aduc bine aminte de acea vizita anuntata a celor doi � Victor Ponta si Crin Antonescu � la Reghin. Au binevoit sa vina dupa cinci ore de asteptare, mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu, intrucat domnul Ponta dorea sa intarzie, cat mai mult, la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc, sa faca pe placul celor care injura Romania, dorindu-i destructurarea si federalizarea, admirand steagurile secuiesti si ale Ungariei, fara comentarii, fara vreun minim protest din partea premierului Romaniei in fata celor care ne sfideaza, zilnic, si uita ca nu mor caii cand vor cainii udemeristi. Iar la Reghin ajuns, intr-o vizita fulger, de 10-15 minute, nepregatit, de la microfonul scenei improvizate, improvizand si el, total neinformat, a debitat cateva nerozii.

Si, din nou, neinduratorul timp a trecut. USL s-a rupt, Crin � si el cu gafele si vina lui � a plecat. Premierul Victor Ponta avea, in noul context politic, suficiente alte solutii: sa se bazeze, la vot, in Parlament, pe sprijinul celor 17 minoritati, "altele decat cea maghiara�, cum se spune in cazul unei discriminari evidente, pe deputatii si senatorii de la PP-DD. El a optat pentru solutia cea mai nedorita de romani, catastrofala chiar: aducerea UDMR la guvernare, insotita de o intreaga lista de promisiuni facute strutocamilei, acordandu-i un post de vicepremier si trei functii de ministri, multi secretari de stat in Cabinetul domnului Ponta.

De atunci, caruselul antiromanesc, ametitor, functioneaza perfect. Iar obraznicia UDMR nu mai are nicio limita. Oare unde, in ce tara s-a mai pomenit ca acela care face parte din guvernare sa ceara autonomie teritoriala, tocmai in tara in care guverneaza? A facut-o UDMR, inaintand acel "Statut special al Tinutului Secuiesc�, precum si "Legea-cadru privind infiintarea, organizarea si functionarea regiunilor (subregiunilor) autonome (cu statut special)�. O neobrazare crasa! O sfidare! O marlanie nepermisa! Ce face domnul Ponta? In loc sa-i dea un sut in fund, trimitand struto-camila la plimbare, el il mangaie pe cap, parinteste, pe Kelemen Hunor, declarand ca el nu poate trai fara UDMR. De dragul lui Kelemen Hunor, domnul Ponta mai calca o data prin strachini, inchizand, nepermis, ochii in fata unui alt gest sfidator al liderului udemerist. Dupa cum se stie, Comisia Europeana a UE a respins, categoric, ca nelegala, imposibil de acceptat, acea cerere a UDMR si a Consiliului National Secuiesc, pentru autonomia teritoriala din secuime, pe criterii pur etnice. Ce face domnul Hunor? El, vicepremier in Guvernul Romaniei, pe atunci inca ministru al Culturii, intenteaza proces, ca parte, la Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg, impotriva Comisiei Europene. Fara minima retinere, fara pic de rusine! In plus, isi permite neobrazarea sa-i ceara domnului Ponta sanctionarea, tragerea la raspundere, a domnului Titus Corlatean, ministrul nostru de Externe, deoarece acesta apara, firesc, interesele Romaniei! In semn de protest, Kelemen Hunor isi da demisia din functiile guvernamentale, dar ramane presedinte al struto-camilei, de unde poate lupta, in voie, de nimeni stingherit, impotriva intereselor Romaniei. Iar domnul Ponta, in loc sa renunte la guvernarea paguboasa cu struto-camila, din nou declara ca el nu poate trai fara UDMR, "avand relatii excelente� cu acest Kelemen Hunor! Iar seria calcarilor in strachini continua! In locul lui Kelemen Hunor, Victor Ponta o numeste, sa preia portofoliul de ministru al Culturii romanesti si de vicepremier, pe blonda Rozalia Biro, care, singura recunoaste, ca nu prea are nimic comun cu postul in care-i propusa, adica, mai altfel spus, habar nu are de cultura romaneasca. Stupid! In C.V.-ul ei, senatorul Rozalia Biro scrie, cu manuta ei, ca pentru ea "limba romana-i limba straina�. Sa nu mai vorbim despre afirmatia ei, cum ca "toti copii aceia �bipezi� din Oradea provin de prin alte localitati�. Dovada, cat se poate de clara, ca-i departe de a cunoaste "proprietatea� unor cuvinte. Dar conflictul de interese, ca senator UDMR, semnalat de ANI, nu are, oare, nicio importanta?

Presedintele Traian Basescu protesteaza si el impotriva acestei aberante propuneri, invocand, pe buna dreptate, ca Rozsi nu-i pentru acest post important de ministru, deoarece "nu are calificarea necesara si nu stapaneste limba romana�. Presedintele exemplifica sustinerea lui si prin acea intamplare de pomina, de care ceva mai sus aminteam, cand, intrebata, de un reporter, daca are in familie "bipezi�, a raspuns prompt: "In familia mea bipezi nu exista!� Sa existe patrupezi? Motiv indreptatit pentru Traian Basescu sa se intrebe: "oare cum ar arata un dialog al blondei Rozsi cu Andrei Plesu?� Asa ca presedintele anunta ca nu va semna numirea ei, invitandu-l pe domnul Ponta sa faca, precum si in cazul celui numit la Buget, Claudiu Manda, alte propuneri. Cerere indreptatita, fireasca, necesara. Domnul Ponta se pune iar de-a curmezisul, incapatanandu-se sa-si mentina nerozia, afirmand ca el are in vedere ca Rozalia Biro este recomandata de Kelemen Hunor, "numarul doi in UDMR�. Oare acesta sa fie un argument? Vai de noi!

Duminica trecuta, domnul Ponta a mai dat, inca o data, cu parul in balta. In timp ce prin Harghita si Covasna autonomistii zburda, dandu-ne cu tifla, in urma atator concesii si "discriminari pozitive�, sunt inaugurate monumente, simboluri ale Ungariei Mari, sub falfaitul steagurilor secuiesti si ale Ungariei, unde niciodata nu au rasunat acordurile Imnului de Stat al Romaniei, invitat si insotit de acelasi Kelemen Hunor, premierul Romaniei urca la Pasul Nerges, pentru a participa la comemorarea implinirii celor 165 de ani de la batalia de acolo a secuilor cu trupele tariste si austriece, intampinat, ca prim-ministru al Guvernului Romaniei, cu imnul Ungariei! Pe meleagurile pe care-i dispretuita data de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, domnul Ponta declara, dupa ce tot el, in acea zi, l-a inlocuit pe prefectul roman Jean Adrian Andrei cu Peters Sandor, de la UDMR, cica "pentru echilibrul interetnic�, ca "trebuie sa fim uniti!�. Insa cum sa fim uniti, cum sa fim impreuna, domnule prim-ministru, atata timp cat ei vor doar rupere, secesiune, autonomie teritoriala sub steagurile Ungariei si cele secuiesti, sub imnul unguresc? Nu astfel vor putea fi inchise acele "rani� invocate! Chiar sa nu stie, sa nu fi aflat, inca, domnul Ponta ce se petrece pe acolo, prin judetele Harghita si Covasna? Sa nu stie domnul premier ca in aceste zile se inalta monumente, unele non-grata, pe pamant romanesc, parca nu ar fi suficienta statuia Ungariei Mari, a intolerantei si a urii milenare, de la Arad, reamplasata pe timpul guvernarii lui Adrian Nastase, ca au loc retrocedari ilegale, pe baza unor acte falsificate pe vremea Diktatului de la Viena, despre care el nici nu vrea sa auda, ca denigratorii neamului romanesc iau totul, imobile, sute de mii de hectare de padure, pamant, sate intregi, dat totul de Guvernul de la Bucuresti, intr-o perioada in care-i liber la hulire, ca guvernul da strainilor pamantul Ardealului, al tarii! Chiar sa nu fi auzit domnul Ponta despre cele petrecute, recent, la Universitatea de Vara (ungureasca) de la Tusnad? N-a aflat inca de elucubratiile lui T�k�s L�szl�, fariseul care implora "pace si binecuvantare� de la Dumnezeu, aflat, din 1990 incoace, in aceeasi barca cu uzurpatorii Romaniei, mereu vorbind despre "inceputul catastrofei de la Trianon�, care nu conteneste sa vorbeasca despre "colonizarea romaneasca� a Harghitei si Covasnei?! N-am crede ca un prim-ministru n-a auzit de discursul popii, azi raspopit, cum ca "este vremea pentru autonomie�, ca ei, maghiarii, se afla "de trei sferturi de secol sub ocupatie straina�, adica romaneasca, si ca autonomia-i "vointa Ungariei Mici�, deci a Tinutului Secuiesc si a Partium, precum "si a guvernului ungar�, ca-i necesara autodeterminarea Transilvaniei sub protectoratul Ungariei si saluta cei 95 de ani de la infiintarea Diviziei Secuiesti din perioada lui Bela Kun, precum si proclamatia generalului Bem, incheindu-si astfel discursul incendiar, antiromanesc: "Sa fie autonomie! Hai, Ungaria! Hai, Transilvania! Hai, Tinutul Secuiesc!� Domnule Ponta, treziti-va! Pana nu-i prea tarziu. In acel recurs la memorie si la istorie, ascultati limbile clopotelor de alarma ale Ardealului, ascultati si criticile pe mai multe voci din ultima vreme, nu incurajati triumful subculturii si "maidanizarea� Romaniei. Inconjurati-va de guvernanti daruiti Patriei Romane, nu de ciocoimea de tip nou! Faceti tot ce trebuie si puteti pentru neuitarea durerilor neamului! Domnule Ponta, ascultati, asadar, tanguirea clopotelor de alarma ale natiei!

Din pacate, tot mai mult, de la o vreme incoace, domnul Ponta tine sa confirme spusele lui Churchill: "In politica nu exista sentimente, ci doar interese!�. Totusi, o intrebare nu poate fi ocolita: apara, intr-adevar, domnul Ponta interesul national?

Lasă un comentariu