Sarmalutele romanesti, pe locul trei in preferintele culinare ale europenilor!

In competitia lansata pe contul
de Facebook al Parlamentului
European, sarmalele romanesti
au obtinut 1.294 de voturi, clasanduse pe locul trei in preferintele
culinare ale respondentilor,
depasind sarmalele unguresti
(301 voturi) si pe cele grecesti,
in foi de vita (952 de voturi).
Primul loc a fost ocupat de
salata bulgareasca (peste 20.000
de voturi), preparata simplu din
rosii, castraveti, ceapa, ardei
gras, patrunjel, branza feta, ulei
de floarea soarelui, otet, sare si
piper dupa gust. Cu peste 6.000
de voturi, supa rece de sfecla
lituaniana s-a clasat pe locul doi.
In competitie au mai intrat
spaghetele carbonara italiene
(709 voturi), snitelul vienez (771
voturi), pestele cu cartofi prajiti
al britanicilor (183 voturi) si
chiftelutele suedeze (146 de
voturi).

Lasă un comentariu