Bugetul municipiului Targu-Mures, votat in timp record!

Distribuie pe:

Aflat pe ordinea de zi a sedintei ordinare de ieri a Consiliului
Municipal Targu-Mures, proiectul bugetului local de venituri si cheltuieli pe anul in curs a fost votat cu 18 voturi pentru (PDL, UDMR si PSD) si 3 impotriva (PNL).

Din expunerea de motive, veniturile totale prognozate in anul 2014 sunt, in total, de 464.097.000 lei, din care venituri proprii - 180.506.000 lei, venituri ale bugetului de stat repartizate municipiului - 93.819.000 lei, subventii de la bugetul de stat si alte bugete - 39.797.000, sume primite de la Uniunea Europeana - 149.975.000 de lei.
Votul negativ al consilierilor PNL a fost explicat de doamna viceprimar Ionela Ciotlaus prin faptul ca "unele proiecte prioritate ale orasului nu sunt cuprinse in actualul buget", dand ca exemplu diminuarea sumelor destinate functionarii unor servicii din Primarie, iar motivele pentru acordarea votului pozitiv din partea consilierilor PSD a fost prezentat de dr. Olimpiu Sabau-Pop: "De aceasta data dorim sa facem, in Consiliul Local, o opozitie constructiva, votand bugetul pe acest an. Spre deosebire de anul trecut, de aceasta data am avut suficient timp pentru a studia in comisii continutul bugetului, am cooperat foarte bine cu doamna Kiss (director economic al Primariei). Votam bugetul, insa vom fi mult mai atenti la executarea bugetara". La randul sau, viceprimarul Peti Andrei a declarat ca UDMR voteaza fara rezerve bugetul, intrucat, pe langa consultarile din comisii, au existat si consultari cu populatia, iar proiectul supus aprobarii este unul echilibrat.

Dupa adoptarea proiectului de buget, dr. Dorin Florea, primarul municipiului, a tinut sa le multumeasca tuturor consilierilor pentru maturitatea de care au dat dovada in votul exprimat, fara discutii

inutile, ceea ce ii da speranta ca, spre deosebire de anul trecut, in acest an colaborarea dintre Executivul si Legislativul targumuresene va fi mult mai buna si mai eficienta.

Lasă un comentariu