DEPRESIA ÎI ATACĂ PE CEI CU EDUCAȚIE MAI REDUSĂ

Distribuie pe:

Oamenii de știință irlandezi de la Universitatea Reginei, din Belfast, citați de descopera.ro, susțin, în premieră mondială, că aspirina are un efect miraculos asupra dentiției.

„Prin studiul nostru, am demonstrat că aspirina (adică, acidul acetilsalicilic) are capacitatea de a regenera țesutul dentar afectat inclusiv de carie. Și asta, pentru că ajută la remineralizarea lui.

Am putea spune că aspirina face inutilă plombarea dinților, pentru că efectul pe care îl produce asupra dinților este acela al unui regenerativ progresiv. Este vorba despre un potențial uluitor în rezolvarea problemelor dentare, pentru că aspirina e soluția prin care dinții învață să se repare singuri.

Cum acționează aspirina, în acest caz? Acidul acetilsalicilic împiedică acizii din gură să spargă smalțul dinților și, în același timp, stimulează circulația sanguină periferică, fiind un puternic vasodilatator, care ajută la fixarea mineralelor în țesutul dentar afectat de carie.

O carie minoră poate fi regenerată cu ajutorul aspirinei în 10 - 12 ani. Însă, încercăm să creăm în laborator un medicament-minune pe bază de aspirină, care să acționeze direct și exclusiv pe țesutul dentar, regenerând zonele atacate de carii, într-un timp mult mai scurt", promit cercetătorii irlandezi.

Lasă un comentariu