PSIHOPAȚII TRĂIESC MULT ȘI BINE PE SPINAREA ALTORA...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Live Science, citați de descopera.ro, au dezvăluit semnele prin care poți să recunoști un psihopat, semne pe care le putem regăsi... chiar la noi înșine!

“De cele mai multe ori, psihopații sunt persoane inteligente și simpatice, care trăiesc mult și bine pe spinarea altora. Totuși, există câteva criterii pe baza cărora îi poți depista sau pe care le poți observa... chiar la tine.

Studiul nostru a analizat 121 de deținuți de la o închisoare de securitate medie din Statele Unite, scanând creierul acestora în timp ce le-am arătat imagini cu cineva rănit, imaginându-și o altă ființă umană care suferă.

Zonele cerebrale responsabile de empatie s-au activat la deținuții slab psihopați, așa după cum i-am caracterizat noi, în schimb, cei din extrema opusă, respectiv psihopații redutabili, nu au simțit nimic atunci când și-au imaginat o persoană suferind.

Psihopatia este o tulburare comportamentală, iar cei diagnosticați pot duce vieți obișnuite, pot avea joburi normale, pot trăi liniștit printre noi. Potrivit statisticilor, în închisori, din numărul total de deținuți, aproape un sfert au o formă mai mult sau mai puțin gravă de psihopatie, în timp ce la nivel mondial 1% din populația obișnuită dezvoltă această boală.

Inteligenți și manipulatori, psihopații pot înșela ușor aparențele, însă există câteva criterii după care să îi recunoști (sau să te recunoști). Într-adevăr, psihopații gândesc diferit, dar să fii psihopat nu înseamnă neapărat că poți deveni un antisocial distructiv sau un criminal. Iată cât de ușor îți poți da seama dacă te încadrezi în categoria psihopaților.

În primul rând, ai o părere foarte bună despre tine, ai nevoie constantă de stimulare ca să nu te plictisești și... minți foarte des. Desigur, pentru a-ți atinge aceste scopuri, ești manipulator, nu îți asumi responsabilitatea pentru faptele tale, nu simți remușcare sau vină atunci când greșești, ai sentimente superficiale, nu ai empatie și ai un stil de viață parazitar.

În plus, nu te poți controla, ești o persoană promiscuă, ai avut probleme de comportament încă din copilărie, nu ai un scop în viață, ești impulsiv, ai numai căsnicii de scurtă durată sau aventuri, ai avut o conduită delincventă juvenilă, nu respecți legile, ești agresiv verbal și fizic și ai un comportament antisocial, crezându-te... centrul universului.

Însă, ceea ce nu știu psihopații este faptul că cei din jur îi depistează relativ ușor și, apoi, îi izolează în lumea lor, lăsându-i să se descurce singuri. În acest caz, mulți dintre psihopați revin cu picioarele pe pământ, uitând că s-au crezut cândva buricul pământului”, concluzionează oamenii de știință americani. 

Lasă un comentariu