Arhiepiscopul Alba Iuliei a resfințit Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Adămuș, protopopiatul Târnăveni

Distribuie pe:

Duminică, 2 noiembrie, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de binecuvântare a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din parohia Adămuș, protopopiatul Târnăveni, județul Mureș. După resfințirea locașului de rugăciune, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, la care au participat atât credincioșii satului Adămuș, cât și alți fii ai localității, veniți din alte locuri pentru a fi alături de preotul paroh Adrian Ghira, la acest moment de mare sărbătoare.

Biserica parohială din comuna Adămuș a fost construită între anii 1925-1929 și are formă de navă boltită, cu iconostas de zid. Înaintea bisericii actuale, a existat aici o bisericuță de lemn, pe locul unde astăzi este cimitirul parohial, care avea hramul „Sfântul Ierarh Nicolae". Pe parcursul anilor, s-au executat numeroase lucrări de reparații la interiorul și exteriorul locașului actual, susținute prin efortul deosebit al credincioșilor, pictura interioară fiind terminată abia în anul 1994. Una dintre realizările de seamă a fost adăugarea unei cupole la intrarea în biserică, în anul 2006.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu a acordat Diplome de aleasă cinstire celor care au contribuit atât la înfrumusețarea locașului de închinare, cât și la propășirea credinței ortodoxe pe aceste meleaguri. Pentru râvna și osteneala pe care le-a pus în slujba lui Dumnezeu și a Bisericii noastre strămoșești, îndeplinind tot „ce este bun și plăcut și desăvârșit" (Rom. 12, 2), părintele iconom-stavrofor Adrian Ghira a primit din partea Ierarhului nostru o Diplomă de aleasă cinstire.

Lasă un comentariu