FOTBAL Liga I. - Echipele oaspete au făcut legea!

Distribuie pe:

Etapa a 14-a a Ligii I la fotbal a început bine pentru roș-albaștrii târgumureșeni, și rău pentru „câinii roșii" bucureșteni. Cei dintâi și-au onorat cartea de vizită și i-au „stins" pe „găzarii" medieșeni, iar dinamoviștii s-au încurcat rău de tot în întâlnirea cu mânjii lui Gică Hagi, care le-au pricinut cea de a treia înfrângere, chiar în Ștefan cel Mare. Asta a fost vineri, 7 noiembrie, ca, apoi, sâmbătă, 8 luna curentă, să asistăm la trei reușite în deplasare de „pandurii" de pe Jiu, „ceferiștii" clujeni și „petroliștii" prahoveni. „Stegarii" brașoveni și-au pierdut cele trei puncte câștigate în deplasare, în runda a 13-a, în confruntarea cu „ceferiștii" de pe Someș, aceștia recuperându-le și ei la Botoșani. În orașul de pe Someș, „lupii galbeni" din Ploiești i-au „rupt", cu un sec 3-0, pe „universitari". A fost, așadar, ziua albă a echipelor vizitatoare, care au înscris șapte goluri, fără să primească vreunul.

Duminică, 9 noiembrie, au fost meciuri cheie pentru trei formații aflate în zona retrogradării, toate apărându-și șansele de câștig pe propriile arene sportive. Și ce a ieșit din aceste întâlniri? Din duelul nou-promovatelor, fericiții sunt craiovenii, care, la Iași, au obținut toate punctele puse în joc și, iată, la un număr de 22 de puncte. CS U Craiova este la al treilea meci câștigat din tot atâtea partide jucate în ultimele runde. Deci, până la ora 17:30 a zilei de duminică, 9 noiembrie, s-au înregistrat cinci victorii realizate de echipele care au evoluat „afară". În fine, meciul doi al zilei s-a încheiat nedecis; a fost scor egal - 1-1, între „lanterna roșie", Oțelul Galați, și „europeana" Astra Giurgiu, care rămâne pe locul 5 al clasamentului, în urma ASA Târgu-Mureș. A șasea victorie a celor trei zile de meciuri din trecuta săptămână a fost tranșată de partea lor de steliști, la Chiajna, în confruntarea cu Concordia, echipă care se scufundă în nămolul apelor tulburi ale clasamentului. Steaua își mărește avantajul la cinci goluri față de „ceferiștii" clujeni. Însă, fapt îmbucurător, steliștii au fost învinși până acum de Ceahlăul și ASA, aceasta spulberându-i pe nemțeni în „optimile" Cupei României.

Luni, 10 noiembrie, s-a jucat ultimul meci al rundei a 14-a, între două formații aflate în zona nisipurilor mișcătoare: Rapid, poziția a 17-a, cu 9 puncte, și Ceahlăul Piatra Neamț, locul 13, cu tot atâtea puncte. Rezultatele celor opt meciuri disputate la sfârșitul săptămânii trecute: ASA Târgu-Mureș - Gaz Metan Mediaș 2-0, Dinamo - Viitorul 2-3, FC Brașov - Pandurii Târgu Jiu 0-3, FC Botoșani - CFR Cluj-Napoca 0-1, „U" Cluj-Napoca - Petrolul Ploiești 0-3, CSMS Iași - CS U Craiova 1-3, Oțelul Galați - Astra Giurgiu 1-1, Concordia Chiajna - Steaua 0-1. 

Lasă un comentariu