„De ce vreau să fiu asistent manager?"

Distribuie pe:

Joi, 20 noiembrie 2014, în sala festivă a Liceului Tehnologic „Avram Iancu" Târgu-Mureș, s-a desfășurat Seminarul de informare cu titlul „De ce vreau să fiu asistent manager?".

Organizatorii, Băldean Maria, coordonator proiect, și membrii proiectului: prof. Zokoriaș Carmen Gabriela, prof. Duma Simona Sanda, inf. Stan Vasile au facilitat întâlnirea dintre reprezentanți ai mediului economic privat: dna Păcurar Teodora, în calitate de asistent manager din partea S.C. Parcon Freiwald S.R.L., dra Branovici Anca, asistent manager pentru o perioadă de 6 ani, dra Năsălean Paula, manager proiect reprezentând E-on distribuție și reprezentanți ai sistemului de învățământ din Târgu-Mureș: elevi și cadre didactice de la Colegiul Economic „Transilvania", Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu", Liceul Tehnologic Electromureș și Liceul Tehnologic „Avram Iancu", în calitate de gazdă.

Scopul principal al seminarului a fost acela de a informa participanții cu privire la importanța formării de asistenți manageri, complexitatea acestei meserii, aptitudinile și competențele necesare unui asistent manager, dar și asupra satisfacțiilor pe care le oferă practicarea acestei meserii.

Recomandările invitaților cu experiență în meseria de asistent manager sau manager de proiect către toți cei ce sunt interesați de ocuparea postului de asistent manager au vizat: bune abilități de comunicare în limba română și în cel puțin o limbă de circulație internațională, interes față de dezvoltarea personală, comunicare eficientă între membrii echipei de proiect, practicarea atenției distributive.

Momentul interactiv al seminarului a fost reprezentat de dialogul dintre public și invitați. Astfel, elevii și cadrele didactice prezente la seminar au adresat întrebări reprezentanților mediului de afaceri mureșean. Atât dna Păcurar Teodora cât și dra Branovici Anca au recunoscut că, deși au studii superioare, începutul carierei a fost dificil datorită lipsei pregătirii de specialitate.

Acestea și-au manifestat bucuria de a afla că în cadrul Liceului Tehnologic „Avram Iancu" Târgu-Mureș există forma de învăță-mânt postliceal în specializarea „Asistent manager" cu o durată a studiilor de 2 ani, fără taxă.

De reținut faptul că, dintre elevii prezenți la seminar, 52% au înscris pe chestionarul completat la sfârșitul seminarului, ca primă opțiune, practicarea meseriei de „Asistent manager".

Mulțumim tuturor celor ce au răspuns afirmativ invitației lansate de a participa la seminarul de informare „De ce vreau să fiu asistent manager?" și dorim succes tuturor celor ce vor urma cursurile postliceale de „Asistent manager" din cadrul Liceului Tehnologic „Avram Iancu" Târgu-Mureș.

 

Lasă un comentariu