Pentru păstrarea identității neamului

Distribuie pe:

La Cernăuți se face un nou pas pentru păstrarea identității neamului românesc. Aici, Casa memorială „Aron Pumnul" din Cernăuți - Ucraina va fi restaurată cu fonduri din rezerva Guvernului României. În urma reparațiilor, în incinta casei va fi amenajat un muzeu dedicat lui Aron Pumnul și lui Mihai Eminescu.

Aron Pumnul reprezintă pentru românii de pretutindeni un simbol al Revoluției de la 1848, fiind, totodată, apărător al Limbii române. Casa este unul dintre obiectivele turistice legate de viața lui Mihai Eminescu la Cernăuți. Vestea bună este că această casă va fi restaurată cu bani din fondul de rezervă al Guvernului, conform unei hotărâri adoptate în ședința Executivului din 11 noiembrie 2014. Inițiativa aparține Ministerului Afacerilor Externe, la propunerea Departamentului politic pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Comunitatea românească a primit cu entuziasm această veste.

Proiectul va contribui la menținerea conștiinței de neam și va asigura păstrarea și afirmarea identității istorice, culturale și lingvistice a românilor din regiunea Cernăuți.

Lasă un comentariu