DNA cere de la Parchetul General dosarul privind votul din diaspora (surse)\

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat de la Parchetul General dosarul în care au fost făcute plângeri privind modul de desfășurare a votului din diaspora la alegerile prezidențiale.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că solicitarea a fost făcută întrucât faptele vizate ar fi de competența DNA.

Faptele sesizate priveau dispozițiile art. 297 Cod penal (abuzul în serviciu), art. 298 Cod penal (neglijența în serviciu) și art. 385 Cod penal (împiedicarea exercitării drepturilor electorale).

„Procurorii au dispus, la data de 18 noiembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la faptă, sesizările formulate vizând persoane cu diferite funcții sau funcționari din cadrul instituțiilor cu rol decident în ceea ce privește organizarea și desfășurarea alegerilor", susținea Parchetul General.

Șeful Ministerului Public preciza că sesizările sunt îndreptate împotriva miniștrilor care, în opinia petiționarilor, au avut atribuții în organizarea alegerilor.

Procurorul general arăta că sesizările sunt venite din partea diferitelor instituții, dar cele mai multe sunt din partea unor persoane și au fost trimise pe email, la care sunt anexate plângeri, inclusiv din diaspora.

Lasă un comentariu