Marginalii la „Gala sportului mureșean"- 2014!

Distribuie pe:

În 2014 n-am participat la „Gala sportului mureșean", întrucât în data de 20 decembrie am fost prezent la „Gala sportului harghitean", la Miercurea Ciuc. Dacă despre sărbătorea sportului harghitean se pot spune numai cuvinte de laudă, în schimb, unii martori, prezenți în Sala Mică a Palatului Culturii din Tg.-Mureș, afirmă că „organizarea Galei sportului mureșean a fost un ... fiasco"! Din mai multe motive. Să le luăm pe rând.

În primul rând, cei care au condus D.J.S.T. Mureș și-au făcut un titlu de glorie, ca să nu zic că au fost obedienți față de Putere, să organizeze gala în colaborare cu C.J. Mureș, numai pentru a masca faptul că suma alocată de D.J.S.T. laureaților este infinit mai mică decât cea oferită de Consiliul Județean! Apoi, lista cu veteranii este aceeași de ani de zile, cu mici modificări! Problema este, însă, alta: pe ce criterii sunt trecuți pe ea oamenii de acolo? După valoare, prietenie, arie geografică, sau caz social?! Sigur, este de apreciat faptul că Județul alocă anual o sumă de bani sportivilor veterani, și nu numai lor. Dar, este doar o simplă părere, premierea sportivilor veterani ar putea avea loc la o altă dată, decât cea în care are loc gala organizată de D.J.S.T. Mureș.

În 19 decembrie 2014, vrând, probabil, să-i introducă pe participanți în atmosfera de Crăciun, conducerea D.J.S.T. Mureș, director executiv adjunct Delia Șandru, a chemat niște colindători în sala unde avea loc festivitatea. Nimic rău în asta, cu excepția faptului că aceștia au stat cu spatele la public! Eu credeam că vremurile s-au schimbat cât de cât…

Apropos de participanți: printre ei s-au aflat și câțiva membri ai Asociației Nevăzătorilor Mureș, care, de necrezut, au fost obligați să stea în picioare atâta timp cât a durat festivitatea! Totul ține de organizare, iar în 2014 ea a fost făcută, se spune, de o singură persoană, Delia Șandru! Să fi fost și tanti Iuliana Rusu?!

Și încă o nedumerire: la premiere, la capitolul Cei mai buni antrenori, lipsesc, cred nejustificat, soții Somodi, Katalin și Marton, antrenorii campionilor mondiali la dans sportiv, Cristina Tătar și Paul Moldovan. Sportivii sunt și campioni naționali, dar și câștigători ai „Cupei României"! Nota bene, răsplata pentru cei doi antrenori a venit din partea publicului, prin... ropotele de aplauze! Indiferent cine a întocmit clasamentele, în calitate de director executiv adjunct trebuie să ți le asumi. Dacă nu, le faci tu, dacă te pricepi! Înțeleg, partea cu priceputul este mai dificilă...

Și aici, ca peste tot, de altfel, clientela politică își devoalează „calitățile"!

Deși trăiește departe de țară, celebrul economist clujean Sebastian Buhai, cercetător la Universitatea din Stockholm, a pus, la sfârșitul anului trecut, un „diagnostic corect": „Aș ura României să aibă în sfârșit voința de a renunța la recompensarea mediocrității"!

Dincolo de toate acestea, La mulți ani, tuturor!

Lasă un comentariu