Județul Mureș, beneficiar al unei autospeciale complexe pentru intervenții de urgență

Distribuie pe:

Asociația de Dezvoltare Regională „Centrul Transilvaniei", ai cărei membri fondatori sunt județele Mureș, Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Sibiu, a semnat, în 30 decembrie 2014, contractul pentru furnizarea a șase autospeciale complexe de intervenție pentru situații de urgență, în valoare totală de 2.366.000 lei (inclusiv TVA).

Fiecare autospecială va fi compusă dintr-un vehicul cu șenile (roți) tip UTV cu capacitate mărită de trecere (autoșenilete); autospecială cu rol tractor, având în dotare echipamente speciale, și platformă de transport a autoșeniletelor.

Câte o autospecială complexă de intervenție va fi livrată fiecărui inspectorat județean pentru situații de urgență din Regiunea Centru (Mureș, Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Sibiu), contractul de furnizare fiind încheiat cu SC TelSec Business Z Consulting SRL (București), în urma derulării unei licitații deschise, termenul de livrare al autospecialelor fiind iulie 2015.

Obiectivul proiectului este acela de a îmbunătăți intervențiile în zonele extrem de greu accesibile, fie din cauza naturii terenului, fie din cauza condițiilor meteo extreme (zone montane abrupte, zone izolate din cauza înzăpezirilor sau a ploilor).

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 - 2013, Axa 3 - „Îmbunătățirea infrastructurii sociale", Domeniul major de intervenție 3.3 - „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență".

Lasă un comentariu