PRIN PROGRAMUL „NORWAY GRANTS", LA TÂRNĂVENI SE VA REALIZA O CREŞĂ DESTINATĂ COPIILOR MUNICIPIULUI

Distribuie pe:

Iată, primarul municipiului Târnăveni nu se dezminte nici de această dată, prin implicare, interes şi o nouă iniţiativă a primăriei în care este implicat personal, semnarea contractului de finanţare (08.01.2015) în vederea realizării unei creşe pentru îngrijirea şi educarea copiilor din oraş. Această acţiune devine posibilă prin accesarea unei linii de finanţare prin fonduri norvegiene în baza proiectului, „Pot fi mama, ARMONIE între viaţa profesională şi cea privată" în valoare totală de 385.968 euro la care cofinanţarea primăriei este doar de 45.199 euro. Investiţia este extrem de avantajoasă pentru Târnăveni, cu atât mai mult cu cât credibilitatea proiectelor europene depinde de administraţiile publice locale, dacă se ridică sau nu la standardele impuse, mai ales în aceste timpuri în care Europa, în primul rând România, este zguduită de o criză de încredere privind turbulenţele financiare, administrarea şi gestionarea fondurilor, furturilor celor puşi să le gestioneze.

Fondurile nerambursabile, precum acest fond norvegian, sunt destinate sprijinirii şi desfăşurării unor activităţi mai ample de colaborare dintre diverse state - important pentru anumite segmente ale societăţii, dezvoltarea de ansamblu a organismului economic şi social - din domeniul pentru care din cauza diverselor situaţii nu există fonduri financiare suficiente accesibile cu caracter social, menţinându-se în acelaşi timp coeziunea internă şi reducând incertitudinile care caracterizează transformările mediului politic, intern şi extern. Prin programul „NORWAI GRANTS" sunt finanţate proiecte destinate ţărilor mai puţin dezvoltate din U.E. (aşa cum este cazul României) şi care se derulează pe baza unui acord între U.E. şi Norvegia, Islanda şi Lichtenstein.

Obiectul contractului primăriei presupune finanţarea nerambursabilă ce se acordă municipiului Târnăveni, conform memorandumului încheiat între cele trei ţări, Regatul Norvegiei şi Guvernul României, prin mecanismul financiar S.E.E. 2009-2014, necesar, util şi foarte important din punct de vedere social şi al ridicării standardului de viaţă al multor familii din Târnăveni.

Finanţarea dezvoltării regionale este foarte necesară în administraţiile publice, pentru realizarea politicii sociale, pentru modernizarea oraşelor şi satelor, singura care poate compensa lipsa resurselor financiare ca urmare a restrângerii activităţii economice. Prin implementarea acestui proiect se are în vedere totodată valorificarea şi optimizarea spaţiilor disponibile din clădirea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi", adecvate acestei activităţi, prin simpla reabilitare şi adaptare a spaţiilor în exces, potrivite îngrijirii şi educaţiei unui număr de 25-60 copii cuprinşi între vârsta de 0-3 ani.

Lasă un comentariu