S-AU INVENTAT PLASTURII CARE CITESC GÂNDURILE"

Distribuie pe:

Pacienții care au sindromul locked-in, adică sunt conștienți, dar complet paralizați și nu pot comunica, vor avea o nouă șansă, datorită unui dispozitiv revoluționar, anunță descopera.ro.

Cercetătorii canadieni de la Universitatea Western au inventat două cititoare de gânduri portabile, care pot citi semnalele cerebrale ale bolnavilor.

„Cu ajutorul unor plasturi care vibrează și a unei căciuli cu electrozi, medicii vor putea stabili un diagnostic corect. Astfel, ei vor afla dacă pacientul este în stare vegetativă sau dacă este perfect conștient de ceea ce se întâmplă în jurul său.

Până acum, medicii foloseau scannere mari, pentru a vedea activitatea cerebrală a pacienților paralizați și modul în care creierul lor reacționa la anumite cuvinte, însă cu ajutorul noilor electrozi putem citi corect gândurile pacienților.

Acum, am inventat un nou sistem: plasturii care vibrează, montați pe brațul pacientului, care va fi rugat, apoi, să se concentreze pe unul dintre ele, deci pe o anumită vibrație.

În clipa în care atenția este fixată pe o vibrație, semnalele electrice din creier sunt mai ușor de citit de electrozi, decât ar fi mișcările ochilor", explică specialiștii canadieni.

Lasă un comentariu