Tiberiu Gabor: „Îmi pare rău că m-am născut prea devreme să joc fotbal"

Distribuie pe:

Tiberiu Gabor, unul dintre fostele valori fotbalistice ale A.S.A Târgu-Mureș, din anii `90, a acceptat să ne deconspire unele aspecte din viața sa de după perioada de fotbalist, dar și regretele sale legate de clubul la care s-a consacrat, A.S.A Târgu-Mureș.

Rep.: Ai rămas în amintirea multor iubitori al fenomenului fotbalistic mureșean, ca fiind component al generației aniilor `90 - A.S.A. Târgu-Mureș. Ce a urmat în viața ta după acea perioadă de performanță?

T.G.: Așa cum spui, m-am consacrat ca și component al generatiei `90 a clubului A.S.A. Târgu-Mureș, iar ulterior retragerii mele din activitate am devenit antrenor la câteva echipe de copii și juniori, antrenor principal la echipe de Liga a 4-a și chiar Liga a 3-a, însă nu pentru multă vreme.

Rep.: Care ar fi motivele pentru care nu ai rămas antrenor principal la acele echipe?

T.G.: Antrenoratul îl consider o etapă intermediară din viața mea, pentru că din punct de vedere financiar nu eram destul de bine plătit, iar ca atare am ales să trec la o altă etapă, respectiv cea de observator de fotbal la nivelul ligii a II-a și ligii a III-a.

Rep.: Ca și observator, simți nostalgia trecutului tău ca fost fotbalist sau antrenor?

T.G.: Normal că da, dar cu toate că există diferențe între cele trei etape amintite, îmi face plăcere ceea ce fac, deoarece sunt implicat încă în fenomenul fotbalistic, iar asta îmi oferă șansa de a mă întâlni cu foarte mulți colegii de-ai mei, foști și actuali jucători de fotbal. Mai mult de atât, acum din ipostaza de observator de joc retrăiesc cu nostalgie amintirile trecutului de jucător și totodată regret că m-am născut prea devreme pentru a mai putea juca fotbal în prezent. Pe vremea noastră (n.r. - anii 1990-1994), consider că mulți am jucat de plăcere, și nu am fost atât de bine plătiți, ca și cei de acum, dar cred că mulți au rămas cu amintirea performanțelor noastre, ale unor jucători printre care Laszlo Boloni, Iuliu Hajnal, Nagy Miklos, și ajungând la generația mea, dar și la cei din momentul actual. Cu regret o spun că pe vremea mea la echipa A.S.A. Târgu-Mureș activau foarte mulți jucători din județul Mureș, însă acum nu văd pe niciunul din cei ce intră în teren să fie mureșeni, iar acest lucru este dureros pentru noi cei implicați în fenomenul fotbalului mureșean.

 

Lasă un comentariu