Vasile Bordaș: „În 2015 doresc să fim mult mai aspri cu cei care încalcă limitele fairplay-ului"

Distribuie pe:

La finalul ședinței de bilanț pe anul 2014, președintele Comisiei de Arbitri din cadrul Asociației Județene de Fotbal Mureș, Vasile Bordaș, s-a aratat mulțumit de evoluția arbitrilor mureșeni.

„La nivel național arbitrii mureșeni ca și număr de efectiv se află pe locul 15 cu 140 de membri. Pare a fi un loc de premiant, însă raportând numărul de arbitri cu cel al echipelor la nivel de județul Mureș, ar fi necesar să avem cel puțin dublul actualei valori de 140 de arbitri, pentru a se naște și concurența la delegări și în activitatea arbitrilor. Mă bucură faptul că avem deja printre noi și 12 arbitru fete, și spun asta pentru că Târgu-Mureșul are deja o tradiție construită în fotbalul feminin. Totodată, sunt încântat de evoluția unor arbitru fete asistente, la evoluția cărora este necesar să privești cu lupa în a vedea greșelile lor, comparativ cu a arbitrilor bărbați. Pot spune că fetele sunt mai bine pregătite și mai conștincioase decât baieții", a afirmat Vasile Bordaș.

Vasile Bordaș nu a evitat să ne vorbească și despre violența de pe stadioane vizavi de arbitri, în anul 2014, pe care îl consideră ca fiind un an negru din această privință.

„S-au înregistrat două cazuri de violență majoră în care arbitrii au necesitat internarea și au suferit chiar intervenții chirurgicale. Din acest motiv în anul 2015 doresc să fim mult mai aspri cu cei care încalcă limitele fairplay-ului", a spus președintele Comisiei de Arbitri din cadrul Asociației Județene de Fotbal Mureș.

Lasă un comentariu