Autonomia Transilvaniei, subiect de tip „încălzire" pentru 15 martie!?

Distribuie pe:

Președintele României, Klaus Iohannis, va primi petiția pentru autonomia Transilvaniei, semnată până acum de aproximativ 15 mii de persoane, inițiată de un student maghiar din Cluj. Acesta cere un guvern regional la Cluj, care să controleze politic și economic Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul. În motivarea petiției, tânărul autonomist vorbește jignitor despre celelalte provincii istorice ale României, pe care le consideră subdezvoltate și nedemne.

După ce inițiatorul petiției, Fancsali Ernö, a depus inițial petiția la Prefectura Cluj, acum acesta a anunțat că petiția va ajunge, duminică, și pe masa președintelui României, Klaus Iohannis. Conform ideilor extremistului maghiar, Transilvania autonomă se va întinde peste Banat, Crișana, Maramureș și Ardeal și va avea capitala la Cluj-Napoca, acolo unde ar urma să funcționeze un guvern regional cu control politic și economic pe teritoriul Transilvaniei autonome.„Istoria și tradiția din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. […] Regiunea noastră a fost întotdeauna parte a Europei civilizate. După 1989, starea regiunii noastre nu s-a îmbunătățit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova și Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria țării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea auto-susține. Avem păduri, ape minerale, un potențial turistic foarte mare, orașe medievale unice în România, sute de castele, cetăți, o universitate care, mulțumită multiculturalismului, este în fruntea universităților din țară. Noi nu vrem nimic de la alții, dar ce e al nostru nu lăsăm", se arată în documentul care susține autonomia Transilvaniei.

Cum 15 martie se apropie cu pași repezi, ne putem aștepta la o exacerbare a discursurilor extremiste pe acest subiect, iar contextul geopolitic extern, cu problemele din Ucraina și relațiile dintre Ungaria și Rusia, pot să ne ducă cu gânduri negre pentru securitatea națională. Noul președinte trebuie să răspundă drastic acestor cereri, care momentan nu sunt în concordanță cu Constituția României și legile acestei țări. Și nici cu interesele noastre naționale!

 

Lasă un comentariu