Someșan, Rață și Matei candidează pentru șefia IȘJ Mureș

Distribuie pe:

Trei candidați concurează pentru postul de inspector școlar general al județului Mureș. Este vorba de Ștefan Someșan, actualul inspector școlar general, Nadia Rață, inspector școlar general adjunct, și de Dumitru Matei, director la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu" Tg.-Mureș.

Inițial și-au depus actele patru doritori de a fi generali, dar, în urma evaluării, dosarul lui Nelu Moldovan, de la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" Tg.-Mureș, nu a primit avizul juridic, deoarece lipsea de la dosar certificatul medical.

7 ani de lipsă de legalitate sau legitimitate?!

Conform spuselor executivului IȘJ Mureș, concursul reprezintă un eveniment important pentru că de 7 ani nu a mai fost organizat un astfel de concurs în Mureș. Acest lucru ar fi pus probleme de legitimitate dacă nu și de legalitate asupra conducerii IȘJ. „Ministerul a stabilit acest grafic având în vedere că de 7 ani nu au mai fost organizate concursuri pentru inspector general și adjunct. Probabil s-au gândit cei de la Minister să intre în legalitate cu această chestiune. Nu pot să spun că nu eram în legalitate pentru că legea prevede că pot fi numiți și prin delegare, dar sigur concursul reprezintă un element de stabilitate sistemului și dă o legitimitate persoanei care ocupă funcția prin concurs", a declarat inspectorul școlar general Ștefan Someșan.

Interes politic pentru concurs?!

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie 2015, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Motivul din spatele dorinței guvernanților de a face acest concurs chiar acum ar fi, spun surse din domeniu, faptul că la o eventuală schimbare de guvernare un inspector general numit prin concurs nu poate fi schimbat din funcție așa cum ar fi cazul unuia delegat. Și se profită cât se poate de pârghiile conducerii ministeriale care poate influența deciziile comisiei de examinare!

 

Lasă un comentariu