„Roș-albaștrii", în fața primului examen din retur

Distribuie pe:

După aproape 3 luni de pauză, Liga 1 se reia cu partidele primei etape a returului. Duminică, de la ora 18.00, pe Cluj Arena, ASA Târgu-Mureș va întâlni pe U Cluj-Napoca. În jocul din tur, primul disputat de ASA de la revenirea pe prima scenă, scorul a fost egal, 0-0, după un joc echilibrat, terenul fiind influențat de furtuna care s-a abătut deasupra stadionului, chiar în startul jocului. După noile penalizări din Liga 1, ASA ocupă locul 4, cu 30 de puncte, în timp ce U Cluj este pe 10, cu 18 puncte. Partida se anunță una dificilă pentru roș-albaștrii, în condițiile în care adversarii au schimbat mare parte din echipă. Jocul de duminică a fost prefațat într-o conferință de presă de președintele executiv, Narcis Răducan, antrenorul principal Liviu Ciobotariu și jucătorul Eduard Stăncioiu.

„Vacanța a luat sfârșit. Pot spune că a fost una dintre cele mai liniștite ierni de la Târgu-Mureș. Dar este liniștea dinaintea furtunii. Se anunță un retur de foc, majoritatea echipelor din partea a doua a clasamentului întărindu-se. Avem o echipă echilibrată valoric și numeric. Și, ce e foarte important, avem entuziasmul de a repeta performanțele din tur. Este un meci foarte important cel cu U Cluj, prima partidă, în care trebuie să ne găsim cadența. Vom întâlni o echipă care s-a schimbat foarte mult, transferând dintr-un fotbal puternic, cel din Olanda. Suntem oameni cu experiență și nu este bine să ne hazardăm la pauza jocului să vorbim de cupele europene. Noi în această situație suntem la pauza unui meci. Este clar că suntem favoriți, dar echipele s-au schimbat, iar acest fapt trebuie să ne dea un mesaj de echilibru", a afirmat Narcis Răducan, președinte executiv ASA Târgu-Mureș.

„Dispunem de un lot valoros"

„Sunt mulțumit de cum au răspuns jucătorii în stagiile de pregătire, iar acest lucru este benefic pentru retur. Suntem pregătiți să începem returul, vom avea o deplasare dificilă la Cluj, dar ne dorim să începem cu dreptul și să venim cu un rezultat pozitiv. Vom întâlni o echipă dificilă, care s-a schimbat mult în această iarnă. Dispunem de un lot valoros, avem concurență pe posturi, ceea ce este foarte bine. Așa trebuie să fie la o echipă mare. Personal mă bucur foarte mult de revenirea lui Claudiu Bumba, un jucător important pentru noi", a spus Liviu Ciobotariu, antrenor principal ASA Târgu-Mureș.

„În cantonamentul din Antalya am avut câteva meciuri foarte bune, în care ne-am prezentat bine, iar acest lucru ne dă încredere pentru retur. Ne așteptăm la un retur foarte greu, atât datorită adversarilor care s-au întărit considerabil, cât și așteptărilor pe care le au de la noi antrenorii, conducătorii și suporterii. Ne impunem același obiectiv, de a avea evoluții bune și, de ce nu, de a urca în clasament", a declarat Eduard Stăncioiu, jucător ASA.

Pentru jocul cu „U" Cluj, antrenorul Liviu Ciobotariu nu se va putea baza pe fundașul dreapta Javier Velayos, accidentat pentru o perioadă mai lungă de timp, restul lotului fiind valid. Așadar, duminică, ora 18, Cluj Arena, Universitatea Cluj-Napoca - ASA Târgu-Mureș, primul meci oficial al roș-albaștrilor din 2015. Suporterii mureșeni sunt așteptați într-un număr cât mai mare pentru a-și susține favoriții!

Lasă un comentariu