Record de participanți la simpozionul fermierilor organizat de DAFCOCHIM

Distribuie pe:

În fiecare an, în luna februarie compania DAFCOCHIM din Târgu-Mureș organizează simpozionul fermierilor. Evenimentul a avut loc joi, 19 februarie, la Sala de conferințe din cadrul Restaurantului „Manadas" din Târgu-Mureș. Au participat circa 400 de fermieri. Compania Dafcochim a invitat două companii de marcă: Nufarm România, respectiv Monsato România. Cele două companii au prezentat fermierilor ultimele noutăți din domeniu. Nufarm România, una dintre cele mai mari companii producătoare de pesticide, a fost reprezentată de directorul general pe România Elvira Petrescu și de directorul de vânzări Daliana Ast. Compania Monsato România a fost reprezentată de directorul regiunii de vest, Dorin Jurcă. În deschiderea simpozionului, directorul Diviziei Agro, Marinel Ștefan, din cadrul companiei Dafcochim, a spus: „Vreau să mulțumesc fermierilor pentru că sunt prezenți într-un număr atât de mare, de asemenea, le mulțumesc pentru relațiile bune de colaborare pe care le-am avut în anul 2014 și sper că și în acest an colaborarea să fie la fel de bună". În continuarea simpozionului, Daliana Ast, directorul de vânzări al companiei Nufarm România, a spus: „Zona Transilvaniei este zona dragă sufletului meu, vreau să mulțumesc partenerului nostru de nădejde, compania Dafcochim, directorului general Liviu Cojoc, lui Radu Fodor și Marinel Ștefan, care ne-au mijlocit această frumoasă întâlnire cu fermieri din această zonă. Ne concentrăm pe relația cu clientul și operăm exclusiv cu distribuitorii, cum o facem și în Mureș. Dezvoltăm adevărate parteneriate, cum este și cel cu Dafcochim, care sunt interfața noastră în relația cu fermierii.

În cei 8 ani de zile, de când se află pe piața românească, Nufarm a reușit să omologheze produse astfel încât în acest moment putem spune că avem cele mai importante culturi din România". A doua companie care și-a prezentat produsele a fost Monsato România, reprezentată de Dorin Jurcă, director regional Vest, care a spus: „Mulțumesc partenerilor noștri de la Dafcochim pentru invitație. Este prima prezentare pe care o facem împreună la acest eveniment. Vă asigur că acest parteneriat va fi din ce în ce mai puternic cu Dafcochim, companie care ne reprezintă în centrul țării și nu numai. Avem soluții pentru fiecare dintre dumneavoastră, indiferent de nevoia sa. Avem portofoliul DEKALB, hibrizi care se potrivesc și care pot să vă ajute să obțineți mai mult decât ați făcut-o până acum. Atunci când discutăm de profit, de producții ridicate, trebuie să fim atenți la toate verigile, la toți factorii care influențează producția. E regula butoiului, dacă o doagă lipsește sau este mai jos, nu putem umple butoiul. Un factor important în ceea ce privește producția de porumb este seceta, de aceea, atunci când selectăm hibrizii, trebuie să ținem cont de mai mulți factori și de tot ce înseamnă tehnologia pe care dumneavoastră o aveți în fermă, precum și faptul că nu există cel mai bun hibrid pentru toate tipurile de tehnologie. Cine spune că are cel mai bun hibrid încearcă, cu siguranță, să vă vândă gogoși, ceea ce nu este normal". La simpozion au mai fost prezenți reprezentanții firmelor germane Lanxess (Cristina Leuss, Hristo Kobakchiew) și Rio Tinto (Dan Lupașcu), precum și IRUM Reghin, în prezența directorului comercial Cristian Șomfălean, care a spus: „IRUM și-a început activitatea în urmă cu peste 60 de ani, suntem cel mai mare producător de tractoare articulate forestiere din România - TAF și din anul 2010 și de tractoare agricole. Mă bucur să văd la acest simpozion clienți de-ai noștri și sper ca în anul viitor numărul acestora să crească". La simpozion a fost prezent și directorul Fabricii de zahăr Luduș, Ioan Armenean: „Anul 2015 este un an greu pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr, nu putem exporta zahăr datorită unor restricții impuse de normele UE, care se referă la parametrii calitativi, cică zahărul de Luduș nu corespunde acestor parametri. În acest an, se vor cultiva doar trei mii nouă sute de hectare de sfeclă de zahăr, cu mult mai puțin decât în anii trecuți. Eu îi sfătuiesc pe cultivatorii de sfeclă de zahăr să nu își vândă utilajele și mașinile în Ucraina, sper că această situație grea să o putem depăși în anul viitor", a conchis Ioan Armenean.

În finalul simpozionului, Marian Pogăcean, directorul coordonator al Laboratorului Unității Fitosanitare Târgu-Mureș, și directorul APIA Mureș, Ovidiu Sâvâșcă, au prezentat noutățile referitoare la obligațiile fermierilor în legătură cu acordarea subvențiilor.

Lasă un comentariu