Revizuire „în scădere" a prețurilor la medicamente

Distribuie pe:

Până în 10 martie 2015, la solicitarea Ministerului Sănătății, deținătorii de autorizație de punere pe piață (sau reprezentanții acestora) trebuie să își actualizeze toate prețurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătății nr. 75/2009.

„Această intrare în normalitate a prețurilor medicamentelor înseamnă, de fapt, o schimbare în beneficiul sistemului de sănătate, pentru că majoritatea medicamentelor vor avea o revizuire în scădere a prețurilor. Asta va însemna o economie substanțială la bugetul de stat, care se va regăsi în tratamente și medicamente inovatoare pentru pacienți.

În temeiul Ordinului Ministrului Sănătății nr. 75/2009, prețul medicamentelor trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preț al aceluiași medicament din 12 țări: Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia și Germania.

Prețul medicamentelor va fi avizat pe o perioadă de un an, calculată de la data avizării, conform legislației în vigoare", se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Lasă un comentariu