Liviu Ciobotariu: „Avem la dispoziție un lot valoros și am să încerc să fac cel mai bun 11 pentru partida cu Ceahlăul!"

Distribuie pe:

Etapa a 19-a a Ligii 1 a debutat vineri seara. Etapa se încheie luni seara, de la ora 20.30, când Rapidul speră să dubleze succesul din Ghencea cu o victorie în Giulești în fața Viitorului. Partida de luni, 2 martie, dintre ASA și Ceahlăul, care se va disputa pe Stadionul Trans-Sil din Târgu-Mureș, de la ora 18.00, a fost prefațată în cadrul conferinței de presă de vineri, de antrenorul principal, Liviu Ciobotariu, și președintele executiv, Narcis Răducan.

„Este clar că întâlnim o echipă a Ceahlăul-ului mult schimbată, față de prima parte a campionatului. O echipă care vine după schimbarea antrenorului, cu altă mentalitate, altă filozofie, cu mulți jucători noi care au apărut în primul 11 deja din prima etapă a returului. Au folosit 4 jucători aduși în această iarnă și urmează să folosească alți 3 sau 4 jucători pentru care așteaptă certificatele de transfer. Este o echipă bine organizată, așa cum i-am analizat după primul joc. Noi venim după un rezultat pozitiv, după un joc bun. Ne dorim foarte mult să aveam aceeași evoluție, jucăm în fața propriilor suporteri. I-am simțit pe jucători foarte deciși pentru acest joc, ne dorim foarte mult să luăm cele 3 puncte puse în joc. Avem la dispoziție un lot valoros și am să încerc să fac cel mai bun 11 pentru partida de luni", a spus Liviu Ciobotariu, antrenor principal ASA Târgu-Mureș.

„Este un moment favorabil, dar totodată periculos"

„Am trecut cu brio peste primul test, cel al debutului. Băieții s-au comportat exemplar și nu întâmplător am fost una dintre performerele etapei, atât în ceea ce privește proporția scorului, cât și a datelor individuale. Unii dintre băieții noștri au fost incluși în echipa etapei, în clasamentul pe posturi. Asta înseamnă că am tratat jocul cu maximă seriozitate, iar rezultatul de la Cluj nu a fost o întâmplare. Din experiența mea există un moment delicat, deși paradoxal. După ce bați cu 3-0 este greu, cel puțin în campionatul românesc, să motivezi jucătorii, să-i faci să înțeleagă că meciul următor, care de multe ori vine cu o echipă mai slab cotată, este poate mai greu. Asta a fost principala provocare în această săptămână, să-i facem să înțeleagă. Este un moment favorabil, dar totodată periculos. Să uităm ce s-a întâmplat la Cluj, să tratăm jocul cu maximă seriozitate și atunci ne stă în puteri să câștigăm jocul cu Ceahlăul. Avem un avantaj că avem jucători cu experiență care știu să gestioneze astfel de momente. Știu foarte bine pericolul unui astfel de joc. M-aș bucura să vină suporterii la meci. Am venit în sprijinul lor și am modificat puțin prețurile la bilete. Reprezintă o forță pentru noi, iar într-o luptă pe termen lung, aportul suporterilor este extrem de important. Este esențial să auzi câteva mii de suporteri că îți sunt alături, iar noi sperăm ca acest lucru să se întâmple", a afirmat Narcis Răducan, președinte executiv ASA Târgu-Mureș.

Pentru jocul cu Ceahlăul P. Neamț, Liviu Ciobotariu nu se poate baza pe Javier Velayos, accidentat, și Ioan Hora, suspendat.

Lasă un comentariu