Telefonie și internet pentru persoanele cu dizabilități

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 143, din 26 februarie 2015, a fost publicată Decizia nr. 160/2015 a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) privind stabilirea unor măsuri adresate utilizatorilor finali cu dizabilități.

Conform actului nortmativ, care a intrat în vigoare la 1 martie 2015, furnizorii de telefonie și internet vor fi obligați să ofere servicii adaptate nevoilor utilizatorilor cu dizabilități de vedere, auditive și (sau) de vorbire.

Astfel, utilizatorii cu dizabilități auditive și (sau) de vorbire vor beneficia de pachete care să conțină cel puțin trafic nelimitat la internet fix, la un tarif recomandat de cel mult 7 euro/lună (inclusiv TVA), număr nelimitat de SMS-uri în rețea și 150 de SMS-uri naționale (tarif recomandat de cel mult 4 euro/lună) și la cerere, trafic de internet mobil de minimum 300 MB (tarif recomandat de cel mult 2 euro/lună).

Utilizatorii cu dizabilități vizuale vor beneficia de pachete care să conțină cel puțin 350 de minute naționale (la un tarif recomandat de cel mult 3 euro/lună, inclusiv TVA) și, la cerere, trafic nelimitat la internet fix (la un tarif recomandat de cel mult 7 euro/lună).

Pentru a putea beneficia de ofertele speciale, utilizatorii vor fi nevoiți să prezinte furnizorilor certificatul original de încadrare în gradul și tipul de handicap.

Important! Pachetele minime de servicii pentru persoanele cu dizabilități vor fi puse la dispoziția utilizatorilor în termen de maximum opt luni de la intrarea în vigoare a noilor reguli, respectiv până la 1 noiembrie 2015.

Lasă un comentariu