Începând din aprilie, ORAŞUL VA FI MAI CURAT!

Distribuie pe:

Începând de miercuri, 1 aprilie, o echipă formată din opt beneficiari de ajutor social, care, conform legii, au obligaţia de a presta muncă în folosul comunităţii, va efectua lucrări de curăţenie şi întreţinere pe domeniul public al municipiului Târgu-Mureş, în zone în care spiritul gospodăresc al cetăţenilor lasă de dorit.

Iniţiativa aparţine conducerii Poliţiei locale şi a Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul municipalităţii târgumureşene, care au conceput şi vor pune la punct un program în acest sens, stabilind, punctual, zonele, zilele şi intervalul orar în care se vor desfăşura activităţile. Sunt avute în vedere zone precum: Băneasa, Valea Rece, Rovinari, dar şi alte cartiere şi străzi unde containerele dau pe-afară, iar mirosul este insuportabil.

După experienţa din Calea Sighişoarei -Valea Rece (în urma căreia s-au adunat zeci de camioane de gunoaie), acţiunea este menită a evita campaniile de curăţenie ample, costisitoare şi disconfortul creat vecinilor, asigurând ritmicitate, rigoare şi continuitate într-un domeniu de care depinde, în mare măsură, imaginea oraşului, precizează Valentin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei locale. De asemenea, se are în vedere şi faptul că firmele de salubritate nu pot acoperi toate zonele prevăzute în contractele asumate.

Astfel de acţiuni se impun, în această perioadă, şi în mediul rural, mai ales pe lângă cursurile apelor şi în zonele periferice ale aşezărilor, înainte ca vegetaţia să „explodeze" în… „verdele crud" al verii.

Lasă un comentariu