Știință și... Religie

Distribuie pe:

„Trec pe curat, cu litere mari, cuvântul Dumnezeu, ridic fiecare literă, o duc înspre buze, și o sărut adânc. Adânc, adânc, cum pământul sărută semințele, și-apoi le cobor pe toate în inimă, sfânt meniu al zilei, Dumnezeu îmi surâde, și cu acest surâs încep o viață nouă".

Ion Mărgineanu (1941-), poet și prozator român. A fost, succesiv: profesor, inspector principal, ziarist la „Cuvântul nou" (Covasna). În anul 1963 devine licențiat la Universitatea de filologie din București. A colaborat cu foarte multe publicații, și are culegeri de poezii. A publicat piese de teatru. A înființat, condus și editat anuarul de cultură „Poarta inimii" (Alba Iulia). Operele lui Ioan Alexandru și Marin Sorescu sunt mijloace de inspirație și meditație pentru autor. Istoria, Patria, Eroii neamului, Satul natal sunt temele sale predilecte, tratate cu un patos reținut și cu o netăgăduită sinceritate.

***

„Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc, pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu-l nimerești".

Neale Donald Walsch (1943-), scriitor.

Este un mesager spiritual al zilelor noastre ale cărui cuvinte continuă să atingă lumea în moduri profunde. Cu un interes deosebit și timpuriu asupra religiei și un sentiment adânc de conexiune cu spiritualitatea, Neale și-a petrecut o mare parte din viața sa prosperând profesional, dar în căutare permanentă a explicației spirituale înainte de a începe celebra sa „Conversație cu Dumnezeu". Seria sa de „Cărți cu Dumnezeu" a fost tradusă în 34 de limbi, a atins milioane de vieți și a inspirat schimbări importante în viețile de zi cu zi ale oamenilor.

***

„Știți ce face cerul să fie cer? Comuniunea cu Dumnezeu. :tiți ce face iadul ca să fie iad? Separarea de Dumnezeu".

R. B. Kuiper (1866-1966), profesor de teologie sistematică, teolog.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu