Părinții ar putea beneficia de zile libere pentru a-și duce copiii la medic!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care părinții sau reprezentanții legali ai copiilor vor beneficia de una sau două zile libere pe an pentru îngrijirea sănătății copiilor, fără ca angajatorul să fie obligat la plata drepturilor salariale.

De această măsură ar urma să beneficieze cei care au copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, aflați în îngrijirea și întreținerea lor. Pentru familiile sau persoanele cu unul sau cu doi copii se va acorda o zi lucrătoare liberă pe an, iar pentru familiile sau persoanele cu trei sau mai mulți copii se vor acorda două zile lucrătoare libere pe an, consecutive sau separate, după cum decide angajatorul.

Pentru a beneficia de această facilitate, părinții trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere, din care să rezulte faptul că în anul respectiv celălalt părinte sau reprezentant legal nu a solicitat ziua lucrătoare liberă și nici nu o va solicita, precum și o copie a documentului din care să rezulte calitatea de reprezentant legal al copilului, după caz.

Vizita la medic poate fi efectuată, atât în sistemul public de sănătate, cât și în sistemul privat.

Lasă un comentariu