Alocația pentru creșterea copilului, înainte - jenantă, după ce a fost dublată, una inconsistentă!

Distribuie pe:

Așadar, profitând de absența masivă a deputaților PSD, liberalii și-au impus amendamentul prin care alocația pentru copiii între 2 și 18 ani va fi de 84 lei, iar alocația pentru copiii cu dizabilități, 3-18 ani, 200 de lei.

Imediat după vot, liberalii au jubilat - după ce Puterea și Opoziția au bătut palma - declarând, prin co-președintele PNL, Alina Gorghiu: „Vorbim de peste 3 milioane jumătate de copii care se vor bucura de dublarea alocațiilor."

Desigur, într-o țară săracă, orice majorare a unui ajutor social este binevenită, câtă vreme statul plătea pentru un copil o sumă jenantă și chiar dublată suma nu este una consistentă. Mai mult, potrivit unor analiști (și nu numai), prima problemă ține de uniformitatea măsurii. Chiar dublată, pentru părinți care câștigă mult peste venitul mediu pe economie, valoarea alocației este o bășcălie. Ce denotă acest lucru? Că nu s-a ținut cont de veniturile familiei, de cei care au cu adevărat nevoie de ea. Căci, ne place ori nu să recunoaștem, dar este o realitate românească faptul că în familiile aflate la limita subzistenței, adulții trăiesc din ajutoare sociale și din alocațiile copiilor.

Asta-i trista realitate! Or, fără măsuri care să determine aceste familii să devină independente de stat, cu acest tip de ajutor - chiar dublat (dar departe de nivelul din țările dezvoltate) - nu ne construim viitorul! Dimpotrivă…

Lasă un comentariu