TOATĂ LUMEA-I OARECUM

Distribuie pe:

Cu volumul Toată lumea-i oarecum, Editura Nico, 2015, Cătălin Cioba îşi continuă cu succes şi perseverenţă drumul prin poezia inspirată din viaţa satului, consemnând cu umor aspecte ale vieţii cotidiene.

Nu se delimitează de sătenii pe care-i creionează cu iscusinţă ci îşi asumă toate gesturile şi toate vorbele cu tâlc, regretând parcă faptul că nu este el, de fiecare dată, protagonistul întâmplării descrise, făcând însă din aceştia personaje memorabile, personaje de poveste.

Este un autentic animator cultural al satului Nadăşa, comuna Beica de Jos, jud. Mureş (dar nu numai), de care se ţine seama atunci când tinerii înzestraţi cu talent bat timid la porţile afirmării. Sfaturile lui, proiectele pe care le întreprinde, eforturile uneori prea generoase în a da elan şi încredere viitorilor interpreţi de cântec şi joc popular pentru a îndrăzni să-şi identifice propriul loc sub lumina reflectoarelor.

Cărţile lui se cer reeditate, bucurându-se de un succes extraordinar peste tot pe unde sunt expuse (la lansările de carte, Balul însuraţilor, Festivalul Văii Mureşului, Festivalul regilor etc.), mai întâi fiind cerute chiar de sătenii transformaţi în parte a lucrării sale (cu voia sau fără voia lor), de membrii familiilor acestora, bucuroşi că vor rămâne cu siguranţă în memoria colectivă.

Încă de la prima sa carte a fost remarcat de soliştii profesionişti de muzică populară care au compus cântece inspiraţi de poveştile descrise în rimele sale. Unii dintre aceştia au participat la concertul extraordinar organizat a Cătălin Cioba la Reghin, cu prilejul lansării cărţii precedente Plin mi-i podul de mulţam, într-un cadru admirabil, înconjurat de sute de admiratori. Suntem siguri, cartea de faţă va avea acelaşi destin: versurile vor prinde contur muzical şi vor fi difuzate frecvent.

Este solicitat să participe la emi-siuni de televiziune şi radio, ocazie cu care are acces la o nouă moda-litate de a-şi face cunoscute creaţiile.

Prieten al bibliotecii reghinene, Cătălin Cioba adaugă o nouă carte pe rafturile noastre, alături de alţi autori mureşeni. Noi îl felicităm cu tot dragul şi punem la dispoziţia utilizatorilor interesaţi de creaţia lui noul său volum de poezie, asiguraţi fiind că, având tinereţea şi inspiraţia de partea lui, va continua să scrie cu acelaşi zel.

 

Lasă un comentariu