În educaţia românească, va fi implementat modelul german!

Distribuie pe:

Ministerul Educaţiei şi Camera de Comerţ au semnat, miercuri, 24 iunie 2015,un protocol prin care promit să promoveze în rândul elevilor din România sistemul de învăţământ dual, cunoscut şi sub eticheta de model german de educaţie.

„Modelul german de educaţie, care se axează mai mult pe practică decât pe acumularea unor cunoştinţe teoretice (tinerii înscrişi la instituţii de învăţământ de profil având stagii obligatorii de practică în companii) ar fi cea mai bună soluţie pentru creşterea nivelului de angajabilitate al generaţiilor care se pregătesc să intre pe piaţa muncii Este cunoscut faptul că legătura dintre sistemul de educaţie şi piaţa muncii este o prioritate pentru noi.

Documentul de astăzi vine să demonstreze că prioritatea începe să fie pusă în practică şi vine pe fondul unui interes tot mai mare pentru învăţământul tehnic şi profesional. În 2012 - 2013, am avut un număr de 11.000 de elevi înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic, în 2013 - 2014, au fost înscrişi 24.000 de elevi în instituţii de învăţământ de profil, iar în 2014 - 2015 au fost aproape 47.000 de elevi care au optat

pentru învăţământul profesional şi tehnic. Iniţiativa vine în contextul în care tot mai mulţi angajatori din România susţin că tinerii care ies de pe băncile facultăţilor nu sunt suficient de bine pregătiţi, nici din punct de vedere teoretic, dar mai ales practic, pentru a fi recrutaţi", a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Lasă un comentariu