UN HRAM DE EXCEPŢIE DE „SF. ILIE"

Distribuie pe:

Anunţată cu mult timp înainte, ca şi în ceilalţi ani, slujba de hram a mănăstirii „Sf. Ilie" din Sânger Chimitelnic a avut loc într-o zi de luni, 20 iulie. De această dată, locaţia nu a mai fost incinta bisericii, care se află în renovare de luni de zile, ci foişorul - Altar de Vară cu hramul binecredinciosului Voievod şi Sfânt „Ştefan Cel Mare". Mirenii erau împrăştiaţi în grădina-parc a mănăstirii, amenajată cu mult gust de măicuţele active şi dotate pentru responsabilităţile lor, conduse de Maica Stareţă VARVARA. Bănci, scaune, multe flori şi maşini parcate atât în interiorul maşinii cât şi pe şosea. Slujba a fost onorată de preotul duhovnic al mănăstirii P. Cuv. preot Ilie Ovidiu, înzestrat cu mult har şi inteligenţă, alături de alţi prelaţi, invitaţi de seamă din alte localităţi. La hramul principal al mănăstirii au participat: părintele LAZĂR din Târgu-Mureş, pr. IOSIF ZOICA consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pr. militar CONSTANTIN BRAŢE Garnizoana Albă Iulia, pr. GHEORGHE CRIŞAN, Zau de Câmpie, pr. COSMIN OPREA, Petea, pr. CORIN LUCIAN, Laslea, pr. AUREL FRÂNCU, Chirileu, pr. Diacon FLORIN BOARIU, Sâncrai, pr. VALER IONEL, Chimitelnic, pr. RAMIRO MIRCEA, Sânger, prefectul de Târgu-Mureş LUCIAN GOGA, primarul oraşului Luduş CRISTIAN MOLDOVAN.

Atmosfera acestei sărbători anuale a fost una de mare pioşenie, reculegere şi ascultare de către mirenii care au venit cu multă dragoste şi recunoştinţă în număr foarte mare (peste 300). Am asistat la o slujbă impecabilă a soborului de preoţi în Altarul de Vară, secondaţi de corul studenţilor teologi de la Cluj cu intervenţia Maicii Stareţe Varvara şi a preotesei ANA FRÂNCU din Chirileu. La final a luat cuvântul părintele LAZĂR din Târgu-Mureş, ctitorul acestui aşezământ, care în urmă cu 19 ani a pus piatra de temelie a mănăstirii în urma unei viziuni; acum fiind foarte mulţumit şi entuziasmat de tot ce s-a realizat în ultimii 4 ani şi jumătate.

A urmat apoi la cuvânt preotul GHEORGHE CRIŞAN din Sebeş, duhovnicul şi învăţătorul prea tânărului preot ILIE OVIDIU, care şi-a făcut ucenicia pe meleaguri natale.

În final amfitrionul mănăstirii ne-a invitat la miruit şi ne-a botezat pe fiecare. Lumea a început să se împrăştie, însă cei mai mulţi au fost invitaţi ca în fiecare an, la masa festivă organizată în 2 corturi mari unde au fost servite aproape 150 de persoane. Ca de fiecare dată bucatele erau foarte gustoase, măicuţele RALUCA, MARIA şi LIVIA dovedindu-şi talentele şi în domeniul culinar.

Mulţumim din suflet pentru generozitatea şi frumuseţea acestui eveniment religios unic prin calitatea slujirii lui!

Lasă un comentariu