Partidul lui Geoană, în formare pe Mureş

Distribuie pe:

Fostul candidat la preşedinţia României Mircea Geoană a făcut marţi prima vizită în judeţul Mureş în calitate de preşedinte al Partidului Social Român (PSRO). Alături de grupul de iniţiativă care va forma organizaţia judeţeană a PSRO Mureş, condusă de Ioan Stoica şi Cristina Holom, Geoană a punctat principalele idei pe care partidul său le va promova în viitor.

Constituţie nouă, naţională şi unitară

Un aspect comentat de politican a fost discuţia legată de schimbarea Constituţiei pe care Geoană o consideră necesară. O nouă Constituţie pentru timpuri noi, dar în care să nu se schimbe articolele esenţiale din cea actuală cum ar fi Art.1, privind statul unitar şi indivizibil. Totuşi, aceste schimbări ar trebui făcute într-o perioadă viitoare, după ce trece ciclul electoral pentru a nu da naştere la discuţii privind motivele acestor schimbări.

Codul fiscal, o năpastă pentru români

Un alt aspect subliniat de Mircea Geoană a fost cel legat de noul Cod Fiscal, pe care îl consideră neavenit pentru românii care muncesc, plătitori de taxe şi impozite. Impozitarea muncii în România continuă mai acerb şi cu acest ultim cod, punându-ne pe primele locuri din Europa din acest punct de vedere. „Una din cele mai necesare măsuri economice, care ar ajuta şi angajatul şi angajatorul, este reducerea impozitării muncii (astăzi în România fiind una din cele mai mari din UE). Chiar dacă această măsură nu a fost prinsă în Codul fiscal, parlamentarii PSRO vor veni în Parlament cu o astfel de propunere legislativă", a declarant Geoană.

40 de organizaţii în Mureş

La nivelul judeţului Mureş grupul de iniţiativă condus de Ioan Stoica şi Cristina Holom a anunţat deja formarea a 40 de organizaţii locale. „Am avut 3 săptămâni în care am reuşit să contactăm lideri sau grupuri de iniţiativă din 40 de localităţi din judeţ. Vrem să obţinem la nivelul judeţului Mureş un procent de 7-8% la viitoarele alegeri", a explicat Ioan Stoica, liderul judeţean al PSRO Mureş.

Lasă un comentariu