Ştiinţă Şi... Religie

Distribuie pe:

„Există părţi esenţiale din experienţa umană asupra cărora ştiinţa nu are nimic de spus în mod intrinsec. Eu le asociez cu acea entitate pe care o numesc Dumnezeu". (Scrisoare către autor - Tihomir Dimitrov, 23 mai 2002).

Walter Kohn (1923 -), chimist american de origine australiană, laureat NOBEL în Chimie (pentru dezvoltarea teoriei densităţii funcţionale cu aplicaţii în mecanica cuantică). Premiul a recunoscut contribuţia la înţelegerea proprietăţilor electronice ale materialelor. În anul 1946 şi-a luat un master în matematică aplicată la Toronto. I s-a acordat un doctorat în Fizică de la Universitatea Harvard în 1948. A fost membru al Academiei Americane de Arte şi Ştiinţe, al Academiei Naţionale de Ştiinţă, al Academiei de Ştiinţe din Austria, şi al Academiei Internaţionale de Ştiinţe Quantum moleculară.

***

„Mesajul clar este că dacă ştiinţa şi religia sunt incompatibile, atunci nu am avea un procent de 30%-40% dintre oamenii de ştiinţă care confirmă că este un Dumnezeu sau o putere mai mare în spatele a tot ce există".

Dr. Fazale Rana, doctor în Chimie, fiul unui om de ştiinţă musulman. Cercetările sale în biochimie i-a oferit dovada iniţială că viaţa trebuie să fi fost creată. După studierea Bibliei, a ajuns la concluzia că Creatorul lumii este Dumnezeu.

***

„Am realizat un sondaj de opinie la care au participat 1.700 de oameni de ştiinţă. Dintre aceştia au răspuns la întrebări mai amănunţite un număr de 273 de personalităţi. Concluzia studiului este că cca. 50% dintre oamenii de ştiinţă cred în Dumnezeu şi încă 20% dintre ei afirmă că au o viaţă spirituală, iar unii dintre ei, atei sau agnostici, merg la biserică de dragul partenerului de viaţă, al copiilor sau prietenilor". (Concluziile studiului au fost publicate în cartea Science vs Religion: What Scientists Really Think).

Elaine Hiward Ecklund, sociolog la Rice University (SUA), director al religiei şi programului LIFE, cercetător în domeniul religiei, imigrare, ştiinţă şi de gen. A primit peste 4 milioane de dolari pentru diferite premii în urma cercetărilor făcute. A primit un doctorat în anul 2004 la Universitatea Cornell.

„1001 CUGETĂRI"

 

Lasă un comentariu