Ne scriu cititorii - Neputincioşii

Distribuie pe:

La începutul anilor '60, când se construia şoseaua de beton Târgu-Mureş - Cluj-Napoca, veneam zilnic pe bicicletă din Ungheni până la fosta fabrică de zahăr din Târgu-Mureş (construită în anul 1870 şi renovată în anul 1962).

De atunci, de peste 50 de ani, această şosea nu a mai necesitat decât mici intervenţii la rosturile de îmbinare a plăcilor din beton.

Cu totul altfel stau lucrurile la şoseaua Ungheni - Târnăveni (via Cerghid), unde, în fiecare an, se fac turnări de asfalt, dar găurile reapar foarte rapid.

Remarc însă ceva cu totul deosebit: la hotarul dintre intravilanul şi extravilanul oraşului Ungheni (către Cerghizel), se află un podeţ - că „pod" nu pot să-i spun - care „posedă" o gaură cu diametrul de sub 1 (un) metru, astupată de fiecare dată când se fac asfaltări. În mai puţin de două luni, gropiţa reapare, punând în grav pericol circulaţia rutieră, care se poate face pe un singur sens. Este semnalată cu un panou neluminat, pe care, recent, l-am văzut dincolo de şanţ, ajuns acolo după ce, probabil, a fost lovit de vreo maşină.

Nu pot înţelege cum de nu reuşim să facem un lucru cum trebuie, chiar şi atunci când nu este deosebit de complicat.

Nu ştiu cine face lucrarea, şi nici cine o plăteşte, ştiu doar că lucrul este făcut de mântuială, iar plata se face nejustificat, drept pentru care am dat acestei sesizări titlul de mai sus.

De altfel, situaţia se repetă de peste 10 ani.

Lasă un comentariu