„Dezvoltare activă prin tranzacţie activă"proiect la Colegiul Naţional„Alexandru Papiu Ilarian"

Distribuie pe:

Este importantă implicarea elevilor în proiecte practice adaptate le nevoile şi cerinţele societăţii. Scopul propus în cadrul unor astfel de proiecte este ca elevii să dobândească cât mai multe abilităţi şi competenţe necesare în evoluţia lor ca adolescenţi, dar şi ca viitori adulţi. În perioada iunie-noiembrie 2015, Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş a găzduit proiectul „Dezvoltare activă prin tranzacţie activă". Un proiect în care un număr de 75 de elevi şi-au experimentat ideile de afaceri, modalităţi de punere în practică a ideilor lor de afaceri. Ideile experimentate de elevi au avut în vedere acoperirea nevoilor consumatorilor, posibilităţile de extindere pe piaţă a firmelor imaginare create vizând diminuarea poluării, constituirea unei clientele care să le asigure profitul scontat, şi multe alte aspecte şi fenomene economice.

Proiectul, coordonat de doamna director Cristina-Ligia Someşan, a avut ca formatori: inspector şcolar Ştefan Gazsi, director adjunct Dumitru Botoş, Marius Nica, Radu Pop, Mihaela Ciula şi Adela Bîrsan, şi-a îndeplinit cu succes scopul. Firmele de exerciţiu au prins viaţă datorită caldei colaborări a celor implicaţi: coordonatori, profesori-formatori şi elevi.

În data de 13.11.2015 a avut loc evaluarea finală a acestui proiect, care a debutat prin prezentarea standurilor firmelor, activitate în care elevii şi-au expus materialele publicitare. Au participat 10 firme de exerciţiu. După prezentarea materialelor publicitare, a avut loc concursul „Firma de exerciţiu, practică pentru un viitor competiţional". O competiţie strânsă, având în vedere pasiunea şi dăruirea cu care au muncit pentru realizarea acestui proiect amplu. Primul loc a fost ocupat de firma de exerciţiu F. E. Hobbyland SRL, a elevilor: Andrada Gămălău, Andreea Roxana Ogledean şi Răzvan Linca din clasa a XI-a B, Diana Sabău din clasa a XI-a C, Cătălin Moldovan şi Ioan Solovăstru din clasa a XII-a B. F.E. Hobbyland SRL a avut ca obiect de activitate fabricarea produselor de papetărie şi a produselor manufacturiere. Câştigătorii vor participa la Tabăra Competiţională de Firme de Exerciţiu, de la Sâmbăta de Sus, care va avea loc în perioada 19-22.11.2015.

A fost o competiţie productivă în care elevii, prin activităţile desfăşurate, au dobândit abilităţi practice, au lucrat în echipă, au învăţat să se susţină, şi-au folosit imaginaţia şi au petrecut clipe de neuitat împreună, sub directa îndrumare a profesorilor-formatori. Le dorim participanţilor la Tabăra Competiţională de Firme de Exerciţiu de la Sâmbăta de Sus să reprezinte Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" cu demnitate şi mândrie. Succes!!!

Lasă un comentariu