Vor plăti persoanele fără venituri CASS?!

Distribuie pe:

Obligativitatea plății CASS în cazul persoanelor fără venituri ar putea fi eliminată, după ce Guvernul a anunțat modificarea noului Cod fiscal. Până atunci, toate persoanele fizice care nu realizează venituri datorează o contribuție lunară de 5,5% din salariul minim brut pe economie!

Prevederile art. 180 din noul Cod fiscal, care reglementează contribuția la asigurările de sănătate pentru persoanele fără venituri, ar putea fi modificate, după ce Ministerul Finanțelor Publice a inițiat, în ședința de Guvern din 6 ianuarie 2016, discuții despre eliminarea caracterului obligatoriu al plății CASS. Cu aceată ocazie, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat: „Măsura poate avea un impact negativ semnificativ asupra unor anumite categorii defavorizate de contribuabili. Mă gândesc, în special, la persoanele cu venituri ocazionale, mai mici decât salariul minim pe economie. În general, dorim să evităm situația în care costul colectării unor taxe și impozite depășește sumele încasate la bugetul general consolidat. Luăm în calcul îmbunătățiri ale Codului fiscal și ale normelor metodologice aferente, în special pentru a veni în sprijinul contribuabililor și a eficientiza sistemul de colectare, fără majorarea taxelor și a impozitelor. Discuția inițiată astăzi va avea, cu siguranță, rezultate în următoarele săptămâni".

Aceasta fiind situația prezentă, românii fără venituri nu mai sunt obligați să „spargă" porțile ANAF pentru a-și declara sărăcia lucie, pentru care, vezi, Doamne, abia așteaptă să își achite contribuția pentru sănătate de 5,5% din salariul minim pe economie (1.050 lei, în prezent), pe care ei nici nu îl visează... 

 

Lasă un comentariu