DE CE VOR UNII CA ŢIGANII SĂ FIE RROMI!

Distribuie pe:

Ţiganii sunt imigranţi indieni proveniţi din diverse grupuri etnice care s-au amestecat şi au realizat căsătorii mixte în Persia, îmi spuneau prietenii şi colegii mei din Iranul de azi, în timpul celor 3 ani trăiţi în această ţară. Au format popoare acolo şi au plecat spre Europa. Multe subgrupuri etnice din India există şi astăzi pe teritoriul Iranului, dar şi pe continentul european, printre care şi România, nomadismul acestora fiind în relaţii directe cu spaţiul originar al Indiei.

În copilărie rromilor de azi le spuneam „ţigani", ADN-ul lor fiind comparat cu cel al unor triburi din India, constatându-se cu exactitate de unde au emigrat. Eram obişnuiţi cu ei: murdari, bătăuşi, scandalagii, şperţari, ţiganii nu au putut fi bine integraţi în societatea românească, mulţi numindu-se cu terminaţia „escu"! Aşa cum au plecat din India în vremurile de demult, ţiganii din România au plecat şi pleacă şi astăzi în Franţa, Germania, Olanda, Spania, Italia, spre mai bine, toate acestea făcându-i pe europeni să se sature repede de subiectul România. În ultimii ani românii au fost criticaţi, umiliţi, înjuraţi în continuu de francezi, englezi, olandezi şi bineînţeles de „prietenii maghiari". Britanicii, olandezii şi francezii, specialişti în a insulta popoare, continuă să mintă, să ironizeze şi să genereze o stare de spirit negativă faţă de români, deşi mulţi români au demonstrat o mare valoare umană şi profesională în aceste ţări. De cele mai multe ori văicărindu-se aiurea, despre ce păţesc ei cu rromii din România şi cu hoţii români, ignorând complet segmentul de populaţie autohtonă cu înclinaţii teroriste, plecaţi din ţările lor alăturându-se nenorocirilor făcute de teroriştii ISIS. În ipocrizia lor, francezii s-au măcelărit într-o redacţie de ziar pentru nişte desene batjocoritoare aduse musulmanilor. Nu ştiau de unii francezi plecaţi să taie capete, să înjunghie copii şi să măcelărească familii?!

Ca orice om normal când vine vorba de terorism privesc cu indulgenţă relele reparabile făcute de cetăţenii români, fie ei şi ţigani. Pentru că deşi multe dintre ele sunt drame, fără portmoneu mai poţi trăi, cu trei gloanţe în cap, tăiat în bucăţi său decapitat, NU!

Din păcate, problema cu ţiganii din România şi cu denumirea lor de romi sau de rromi este foarte complicat. Nişte „nu ştiu cine" au dorit să se afle în treabă, să se remarce şi ei cu ceva, concluzionând că este bine să le spunem ţiganilor rromi. Probabil pentru a crea confuzie: rromi-români-România. Un mare rău făcut întregii Românii şi tuturor românilor, ca să-ţi fie ruşine când pleci afară să te prezinţi ca român şi să discutăm despre relele făcute de „roma population". E dreptul românilor de a nu fi confundaţi cu „roma population"! De ce trebuie să întoarcem istoria cu fundul în sus? Rrom sau rom sunt noţiuni de redictionare către „ţigani", este frustrantă pentru majoritatea, care nu de puţine ori au tras ponoasele acestei confuzii cu cea de român. Cine-i numeşte „rromi" nu face altceva decât să-i priveze de numele castei lor cu care au venit din India. Dacă nu se va reveni la cuvântul „ţigan", fapt ce ar trebui statuat prin lege, în viitor toţi românii vor fi consideraţi ţigani, drept urmare a unei interpretări şi confuzii neghioabe.

 

Lasă un comentariu