Dascăli mureşeni - FARR ROSINA

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 25 ianuarie 1959, în localitatea Uila. Este fiica etnicilor saşi Jakob, un renumit viticultor, primul şef al Gostatului, viitoarea Întreprindere de Stat Batoş, şi Rosina, şefa cantinei I.A.S. Clasele primare le-a făcut la şcoala din Uila la clasa germană, cele gimnaziale tot la Uila la clasa cu predare în limba română, obţinând în fiecare an premiul I. Urmează cursurile Liceului Pedagogic din oraşul Târgu-Mureş, pe care le-a absolvit cu rezultate foarte bune în anul 1978.

Începe activitatea didactică, după cum era firesc, tot în satul natal, în anul şcolar 1978-1979, ca învăţătoare la clasele I-III, secţia română, şi în anii următori la clasele simultane I-IV cu predare în limba germană.

Avea vocaţia de dascăl, lucra cu multă plăcere şi dăruire, visul ei era încă din copilărie să devină învăţătoare, şi visul ei s-a îndeplinit dar, din păcate, pentru o scurtă perioadă de numai 4 ani, deoarece a căzut victima legii prin care toţi cei care şi-au depus cerere pentru plecare din ţară erau excluşi din învăţământ. I s-au frânt aripile prea devreme deşi era o învăţătoare foarte bună şi o animatoare culturală cu o activitate recunoscută la nivel judeţean şi naţional. Copii au îndrăgit-o foarte mult, iar părinţii elevilor şi sătenii au respectat-o.

A plecat definitiv în Germania, s-a calificat ca asistentă medicală, calitate în care lucrează şi în prezent. Este căsătorită cu Georg şi are 2 copii, fiul - inginer şi fiica - arhitectă. Vin frecvent în România, unde lucrează împreună cu doi asociaţi o livadă din fosta Întreprindere de Stat Batoş. 

Lasă un comentariu