Şevalet - Veress Zsuzsa, „Castele şi sfinţi", la Bastionul Tăbăcarilor

Distribuie pe:

Veress Zsuzsa e o apariţie insolită în peisajul plasticii mureşene.

Lucrările ei din ultimii ani demonstrează disponibilităţi artistice într-un orizont tematic şi stilistic divers, de la peisajul realist, la compoziţia abstractă, cu încărcătură simbolică sugestivă.

Artista are o energie debordantă, lucrează vulcanic, reuşind să ajungă într-un timp foarte scurt la performanţe pe care unii cu greu le ating într-o viaţă.

Cu siguranţă, Veress Zsuzsa are un cuvânt de spus cel puţin în arta contemporană mureşeană. Grăitor în acest sens este şi albumul pe care l-a realizat de curând, „Spre sine", apărut la editura Nico, cuprinzând lucrări din toate etapele sale de creaţie, ca şi albumul „Feţele tăcerii", apărut de curând la aceeaşi editură.

A fost prezentă în numeroase tabere de pictură, a expus în ţară (la Târgu-Mureş, Reghin, Sighişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu etc.) şi în Ungaria, convingând peste măsură cu arta sa, cu talentul său indiscutabil, repere de valoare identificabile atât în universul său compoziţional, cât şi în rafinamentul cromatic.

Expoziţia de la Bastionul Tăbăcarilor de la Cetatea Medievală din Târgu-Mureş reuneşte două cicluri - „Castele din Judeţul Mureş" şi „Arta conversaţiei", ultimul cu tematică preponderent religioasă.

Vernisajul, astăzi, 30 august 2016, ora 16,00.

Prezintă Nicolae Băciuţ. 

Lasă un comentariu